Culmea siguranţei: poliţişti comunitari păziţi de bodyguarzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi maşinile de la depozitul de ridicări sunt păziţi de agenţii unei firme de securitate. Şefii de la Administrarea Domeniului Public (ADP) susţin că legea nu le permite poliţiştilor să supravegheze obiectivul, care este o societate, chiar dacă este societatea Consiliului Local.

Zeci de maşini abandonate sau parcate ilegal pe domeniul public şi ridicate de ADP „zac” la depozitul de maşini de pe Calea Şagului. Oricine încearcă să treacă de poarta de la intrare este luat la întrebări de agentul de securitate care este pe tură. „Pe cine căutaţi? Vreţi să vă recuperaţi maşina¬?”, întreabă paznicul vigilent. Dincolo de gardul de la intrare sunt însă clădirile cu birouri ale Serviciului de Ridicări. Aici lucrează inclusiv poliţişti comunitari, la care nu poţi ajunge fără voie de la paznic. Tot aici vin zilnic agenţii de teren care dispun ridicarea maşinilor. „Avem un poliţist acolo la birouri plus poliţiştii care merg pe traseu cu echipajele de la Ridicări”, a spus şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru.

Firma Consiliului Local

Şeful Poliţiei Comunitare a refuzat să dea detalii referitoare la motivul pentru care obiectivul din Calea Şagului este păzit de agenţi de pază şi nu de poliţişti comunitari. „Întrebaţi-l pe domnul Barbu(n.r. şeful ADP)”, a spus Doru Spătaru. Explicaţiile le-a dat însă şeful Telpark, Ionel Ursu. Acesta a spus că poliţiştii comunitari nu pot păzi sediile unor firme, iar ADP este o societate pe acţiuni, chiar dacă unicul acţionar este Consiliul Local Timişoara. „Am apelat la o firmă specializată de pază pentru că nu putem angaja personal, iar noua lege a pazei prevede să fie agenţi specializaţi. Noi avem ca obiect de activitate şi o societate de construcţii care este păzită de aceeaşi firmă”, a explicat şeful Telpark. Chiar dacă ar fi trebuit să asigure paza sediului din Calea Şagului în care lucrează unii dintre agenţii săi, Poliţia Comunitară nu ar fi putut pentru că instituţia se confruntă cu disponibilizările de personal.

„Sediul nostru nu poate fi păzit de poliţiştii comunitari pentru că legea nu le permite să păzească o societate”, Ionel Ursu, şef Telpark


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite