Culmea birocraţiei: Chevrolet nou folosit ca obiect de decor în curtea Palatului de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chevroletul ar trebui folosit, dar rugineşte în curtea Palatului de Justiţie
Chevroletul ar trebui folosit, dar rugineşte în curtea Palatului de Justiţie

Angajaţii Serviciului de Probaţiune al Tribunalului Timiş au o maşină nouă, pe care birocraţia din Ministerul Justiţiei îi împiedică să o folosească. Tribunalul Timiş a primit în martie 2009 un automobil Chevrolet nou-nouţ, cumpărat de Ministerul Justiţiei din fonduri PHARE. Maşina nouă, în valoare de 39.000 de lei, stă de mai bine de un an în curtea Palatului de Justiţie din Timişoara, fără să fie folosită.

Birocraţia a ajuns o formă de artă în Ministerul Justiţiei. Automobilul este mutat dintr-o parte în alta a curţii, iar singurul ei rol este să fie murdărită de porumbeii care îşi fac veacul prin zona Palatului de Justiţie.

Au maşină, dar nu au şofer

Automobilul Chevrolet care are 1.500 de km la bord trebuie să fie folosit de angajaţii Serviciului de Probaţiune al Tribunalului Timiş, care trebuie să facă rapoarte în diferite localităţi ale judeţului despre situaţia socială a persoanelor învinuite sau judecate. Maşina stă să ruginească pentru că birocraţia a pus stăpânire pe sistem.

„Ministerul Justiţiei ne-a trimis automobilul, însă nu avem ocupat postul de şofer. Iar angajările în instituţiile publice sunt blocate de guvern. Noi avem maşina, dar nu avem şoferul. Maşina nu poate fi condusă decât de o persoană angajată pe postul de şofer, chiar dacă angajaţii Serviciului de Probaţiune au permis de conducere şi teoretic pot să conducă şi ei automobilul”, a declarat Eduard Smîntînă, preşedintele Tribunalului Timiş.

Tribunalul este îngropat în datorii


Judecătorii Tribunalului Timiş riscă în orice moment să rămână fără căldură, curent sau ton la telefoane fixe, pentru că instituţia are datorii de 70.000 de lei pentru utilităţi. „Primim somaţii de la Enel lună de lună. Nu ne-au tăiat curentul până acum, dar pentru că avem datorii plătim în permanenţă penalităţi la toate utilităţile“, a spus preşedintele Tribunalului Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite