Timişoara: Culmea studenţiei: două şcoli în patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi studenţi ai Facultăţii de Construcţii au reuşit să obţină specializarea dublă.

Cursuri, seminarii, laboratoare şi programe de practică în Timişoara şi în München sunt ingredientele ce au constituit baza celor patru ani de studiu care i-au ajutat pe tinerii de la Universitatea Politehnica (UPT) să devină ingineri cu diplome duble. A 14-a promoţie de absolvenţi ai secţiei cu predare în limba germană de la Facultatea de Construcţii a inclus, în 2009, şi doi tineri care şi-au petrecut studenţia atât în România, cât şi în Germania.

În loc să petreacă opt ani pe băncile şcolii, tinerii au beneficiat de programele de colaborare dintre cele două facultăţi şi, încurajaţi de profesorul Radu Băncilă, au învăţat trei semestre în Timişoara şi trei în München.

Se poate şi în Franţa

Anul acesta, ei şi-au pregătit şi susţinut lucrările de diplomă la Universitatea Politehnică din Timişoara, iar acum vor fi răsplătiţi cu diplome duble. Cei doi studenţi, viitori ingineri, au avut nevoie de o motivaţie puternică, o bază de cunoştinţe solidă şi de o bună cunoaştere a limbii germane.

Studenţii de la Politehnică pot profita de existenţa unor numeroase colaborări internaţionale, prin care pot obţine diplome duble, fără a fi nevoie să urmeze două facultăţi separat. „Avem colaborări bune şi cu universităţi din Franţa, prin care studenţii pot deveni ingineri cu diplome duble”, a spus rectorul Universităţii Politehnica, Nicolae Robu.

Cotutelă pentru doctoranzi

Studenţii tentaţi de diplomele „2 în 1” pot beneficia de ele mai ales în cadrul studiilor doctorale. „Avem programe de doctorat în cotutelă pentru studenţii de la matematică, fizică, economie şi chiar litere”, a spus rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite