Culisele scandalului dintre RATT și ENEL: interese de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform reprezentanţilor Enel, de sâmbătă nu vor mai circula tramvaie în Timişoara
Conform reprezentanţilor Enel, de sâmbătă nu vor mai circula tramvaie în Timişoara

Regia Autonomă de Transport Timișoara și compania de electricitate Enel sunt în război deschis din cauza unei datorii de 1,5 milioane de lei pe care regia o are către Enel. Surse importante au dezvăluit însă că surs scandalului este cu totul alta. 

Regia Autonomă de Transport Timişoara este ameninţată de Enel cu debranşarea de la electricitate din cauza unei datorii de 2,8 milioane de lei, din care jumătate a fost achitată. Totul a început în luna aprilie a acestui an, când RATT nu a mai achitat facturile la electricitate. În urmă cu o lună, compania a somat RATT-ul să plătească sumele restante, ameninţând cu debranşarea. Conducerea regiei de transport a reuşit să obţină un răgaz, care a expirat sâmbătă.

Enel joacă tare

Reprezentanţii Enel susţin însă că RATT nu a reuşit să achite decât jumătate din restanţa de trei milioane de lei, motiv pentru care se va trece la debranşarea regiei de la electricitate. Surse importante au dezvăluit însă că în spatele amenințărilor Enel, nu stă datoria pe care o are regia, ci totul face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe RATT. 

Vezi mâine de unde vin amenințările Enel față de unul din cei mai mari clienți din Timișoara, în Adevărul

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite