Culisele întâlnirii dintre domnu’ Dan şi „amantele OTV-iste”: „Uite, aia şi-a făcut costum mov, nu ca noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu s-a întâlnit cu alegătorii la Timişoara
Dan Diaconescu s-a întâlnit cu alegătorii la Timişoara

Dan Diaconescu a făcut prima vizită în teritoriu după înregistrarea oficială a partidului său. Oraşul de deschidere a turneului naţional a fost ales Timişoara. „Amantele OTV-iste”, aşa cum le-a numit Diaconescu pe cele care „se culcă şi se scoală cu OTV”, s-au înghesuit să dea mâna cu domnu’ Dan şi să obţină un autograf de la el. 

Puţin după ora 11.00, sala Capitol a Filarmonicii Banatul a fost luată cu asalt de fanii lui Dan Diaconescu. Echipaţi corespunzător, cu fulare mov, simpatizanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu, din Timiş şi judeţele învecinate au venit la conferinţa judeţeană a partidului. OTV-iştii au avut pregătită şi o surpriză din partea organizatorilor, un spectacol de muzică popolară cu melodii despre „coşie”, „băgiţă”, „iubire” şi „bani”.

La ora 13.00 era aşteptat şi domnu’ Dan, iar pentru că erau prevăzute şi posibile scandaluri din cauza frământărilor din interiorul partidului, la faţa locului au fost aduse şi câteva „gorile”, care şi-au intrat imediat în rol, făcând ordine în stânga şi în dreapta.

Echipaţi în culorile partidului

Cu puţin timp înainte de ora 13.00, tot mai multă lume a început să se adune în faţa Cinema Capitol. Doamne, trecute bine de prima tinereţe, veneau spre Filarmonică, echipate cu tricouri mov, semn că ştiau deja care sunt culorile oficiale ale partidului. Invidia a ieşit însă imediat la iveală, când doamnele au sesizat că o altă tanti are un costum mov complet. „Uite la aia, şi-a făcut costum mov, nu ca noi”, a spus una din doamne studiind mulţimea pentru a vedea cum încearcă alţii să-l seducă pe domnu’ Dan. 


Dan Diaconescu s-a întâlnit cu alegătorii la Timişoara

Doi lei poza mare, un leu cea mică

Se făcuse ora 13.00 şi Diaconescu a sosit, dar nu în carne şi oase ci în fotografii pe care organizatorii le vindeau la doi lei bucata, portretul mare, şi un leu poza mică. Sărăciţi de „ciocoii care au furat ţara”, simpatizanţii OTV nu au ezitat să bage mâna adânc în buzunar şi să cumpere una, două sau chiar cinci poze cu idolul lor. Dacă nu ajungea să cumpere de la cei care vindeau poze în mulţime, poporul putea să cumpere pozele cu Dan Diaconescu de la chioşcul cu sucuri şi hamburger. "E pe bani? De se să-i dau un leu? Mai face şi bani după ce că venim să-l vedem", se revoltă doamna Casandra, vizibil iritată că poporul trebuie să plătească pentru pozele cu Diaconescu. 

Suspine după domnu’ Dan

Se făcuse ora 13.30 şi Dan Diaconescu încă nu sosise. „Vine cu avionul, încă nu a aterizat”, asigură unul dintre organizatorii, care are timp să pună ultimele detalii la punct, pregătind copiii care îl primesc pe liderul partidului cu pâine şi sare. Un membru de partid a profitat de ocazie şi a strigat mulţimii că „cine doreşte să fie membru de partid ne găseşte pe Take Ionescu, vizavi de Poliţia Judeţeană”. Lângă scările de la intrare, un câine dormea nepăsător. „Băieţi, luaţi şi voi câinele ăsta şi mutaţi-l mai încolo”, le-a spus un domn, bodyguarzilor care i-au întors spatele ca şi cum nu ar fi auzit nimic. În fine, o doamnă şi-a făcut curaj. A luat câinele pe sus şi i-a eliberat calea lui domnu’ Dan. „La televizor a anunţat că vine la 1. Asta nu-i treabă. Un preşedinte ajunge la fix”, se revoltă un bătrân. Ca şi cum l-ar fi auzit, organizatorii sar ca arşi: „pregătiţi culoarul, a aterizat”

„Imnu’, imnu’, să pornească imnu’ ”

Oamenii de ordine echipaţi în costume negre s-au plasat în faţa mulţimii pentru a-i face culoarului, „viitorului preşedinte al României” (aşa cum se autoproclamă Diaconescu). Pentru că nu erau suficienţi bodyguarzi, două „gorile” din rândul partidului s-au oferit să voluntari pe post de zid. A trecut un  sfert de oră şi domnu’ Dan tot nu sosea. „Probabil a prins semafor. Nu merge cu Poliţia înainte”, a încercat unul dintre OTV-işti să calmeze mulţimea nerăbădătoare. Într-un final, Dan Diaconescu a „descălecat” la Timişoara, coborând dintr-un jeep negru cu numere de America. O pădure de braţe, cu poza lui Dan Diaconescu, s-au ridicat în aer, aşteptând un autograf de la patronul OTV. Cu chiu cu vai Diaconescu a ajuns în holul sălii Capitol. Înghesuit de mulţime, Diaconescu a luat-o pe uşa din stânga. „Pe aici, pe aici, prin dreapta”, a strigat unul dintre organizatori. Văzând că nu are şanse de izbândă, bărbatul şi-a dat seama că DD ajunge în sala mare şi nu este pornit imnul partidului. „Imnu’ să pornească imnu’”, a strigat acestagrăbindu-se spree scenă. O doamnă a preluat mesajul şi s-a grăbit să-l transmită mai departe. „Imnu’, porneşte imnu”. În acel moment muzica a început să cânte, în aplauzelor OTV-iştilor fericiţi că l-au atins pe domnu’ Dan. Nu au lipsit nicio doamnele emoţionate până la lacrimi de întâlnirea cu „amantul” lor din fiecare seară. 

Cum au fost vrăjiţi timişorenii

După instalarea pe scenă şi prezentarea invitaţiilor au urmat două ore de discursuri plictisitoare, stângace, citite integral de pe hârtie. „Bună ziua, domnule Diaconescu şi bine aţi venit la Timişoara”, începeau majoritatea mesajelor întrerupte de aplauze şi urale de fiecare dată când era pronunţat numele lui Dan Diaconescu. În final a venit şi discursul aşteptat de toată audienţa. Dan Diaconescu a fost un izvor nesecat de promisiuni şi le-a vorbit timişorenilor despre cum a fost în puşcărie şi, cum, primul lui vis a fost să ajungă la Timişoara după legalizarea partidului. De asemenea, Dan Diaconescu le-a promis timişorenilor că imediat după câştigarea alegerilor va veni în Banat şi nu în ultimul rând că vor scăpa de sărăcie şi că după ce va ajunge el preşedinte ar vrea să voteze Timişoara ca şi capitală a României. A urmat apoi o nouă sesiune de autografe şi poze cu domnu’ Dan, iar OTV-iştii au plecat acasă uitând de sărăcie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite