„Cu detectorul de minciuni, angajaţii au sabia deasupra capului. Firma îşi plăteşte liniştea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul firmelor care apelează la detectorul de minciuni este din ce în ce mai mare. Patronii vor să îşi testeze viitorii angajaţi dar şi să îi verifice pe cei cărora le-au semnat deja contractele de muncă. Îşi plătesc astfel „liniştea", iar detectorul poate salva un loc de muncă sau poate duce la concediere.

Lista clienţilor psihologului criminalist Toma Voiculescu este una cât se poate de variată. La el apelează persoane care vor să verifice dacă sunt înşelate de partenerii de viaţă, poliţişti ori detectivi particulari care încearcă să rezolve diverse cazuri, ba chiar firme particulare, care vor să afle mai multe date despre angajaţi. Între 90 şi 250 de euro costă o şedinţă pentru aflarea adevărului.

„Cu detectorul de minciuni, angajaţii au sabia deasupra capului. Firma îşi plăteşte liniştea", afirmă psihologul criminalist.

„Există firme care apelează la detectorul de minciuni înainte de a face angajări. Vor să afle de ce şi-a dat candidatul demisia de la fostul loc de muncă, dacă a creat probleme, ori a furat ceva. Se poate verifica inclusiv dorinţa candidatului de a se angaja la firma la care şi-a depus dosarul", mai susţine Toma Voiculescu, povestind şi modul în care detectorul de minciuni poate salva ori nu slujba unui om: "Patronul unui magazin a descoperit că în fiecare săptămână îi dispar câte 1.200 de lei. Nu l-a deranjat atât suma, care era relativ mică, cât faptul că era luat de prost de angajaţi. I-a adus pe toţi la detectorul de minciuni. Din zece angajaţi, doi au căzut testul. Patronul i-a dat afară şi a descoperit că nu mai dispar bani. În alt caz, a fost vorba despre o firmă care făcea transporturi în ţară. Camionul pleca încărcat cu marfă, iar la destinaţie se descoperea că lipseşte din ea. Primul suspect a fost şoferul. Toţi l-au bănuit pe el, pentru că nu îşi explicau cum altcumva ar putea să dispară marfa. Până la urmă am descoperit că omul era sincer şi de fapt în timpul mersului intrau în camion alte persoane care sfâşiau prelata şi reuşeau să fure din marfă".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite