Criza s-a mutat în penthouse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini timişoreni îşi permit apartamente de lux
Puţini timişoreni îşi permit apartamente de lux

Cu doar un an în urmă, bănăţenii încă îşi mai permiteau să investească în apartamente de lux, dar anul acesta le ocolesc.

Penthouse-urile au, în medie, patru camere, bucătărie, două băi şi o terasă, plus o suprafaţă generoasă, unul dintre motivele principale pentru care cumpărătorii cu bani s-au înghesuit să le cumpere la începutul crizei. Pentru a atrage în continuare cumpărători, dezvoltatorii imobiliari nu doar au scăzut preţul, dar au adăugat dotări gratuite, incluse în preţ. Dacă în urmă cu mai bine de un an un apartament luxos, penthouse, ajungea chiar şi la 190.000 de euro, în prezent dezvoltatorii imobiliari au scăzut preţul la cel mult 130.000 de euro. Sumele sunt însă ridicate în continuare, penthouse-urile fiind la ora actuală cele mai scumpe apartamente aflate pe piaţa imobiliară din Vestul ţării.

Piaţa de lux, complet blocată

Cu toate scăderile de preţuri, bănăţenii nu sunt prea interesaţi de apartamentele de lux. „Preţurile au scăzut chiar şi cu 30 la sută. Cu toate acestea, apartamentele de lux nu se vând“, a declarat Daniela Roşca, reprezentant Epoks.

Deşi un penthouse înseamnă, în blocurile noi, doar nişte pereţi goi, viitorii proprietari pot fi puşi în legătură cu un designer, iar preţurile sunt negociabile. „De când a început criza, oamenii mai întreabă uneori de penthouse-uri, dar nu cumpără. Ne-a ajutat programul Prima Casă, dar în cazul apartamentelor mai mici. Penthouse-urile nu sunt nici măcar compartimentate, la o asemenea investiţie proprietarii trebuie să îşi poată personaliza apartamentul. Noi le punem la dispoziţie un designer, un plan de finisare, chiar mobilare. În plus, dacă doresc, cumpărătorii pot intra în apartamente gata mobilate pentru a-şi face o idee“, a declarat Agnes Vrăjitor, reprezentant Banu Construct.

Mai ieftin ca în Bucureşti

Raportat la preţurile din Capitală, preţurile penthouse-urilor din Vest sunt mult mai mici. În Bucureşti, un penthouse poate costa chiar şi 3 milioane de euro, dar apartamentul propriu-zis poate avea o suprafaţă şi de patru ori mai mare decât a unui apartament de lux construit în
Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite