Timişoara: Criza ucide birocraţia din universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Criza ucide birocraţia din universităţi
Timişoara: Criza ucide birocraţia din universităţi

Înscrierea la facultate a început fără cozi şi timp pierdut la ghişee. Universităţile încearcă să-i atragă pe viitorii studenţi printr-o bună organizare a admiterii.

Casierii în holurile facultăţilor, birouri de legalizare a actelor în universitate şi comisii care înregistrează dosarele absolvenţilor de liceu fac anul acesta mult mai eficientă operaţiunea „înscrierea” la Universitatea Politehnica din Timişoara.
Absovenţii de liceu sunt ghidaţi în timpul înscrierii de studenţi, care explică tuturor care sunt paşii de urmat pentru ca drumul spre studenţie să înceapă fără peripeţii. Dacă studiază din timp oferta facultăţilor şi ştiu sigur unde vor să dea la facultate, absolvenţii de liceu au nevoie de cel mult zece minute pentru ca dosarele lor să ajungă la comisiile care supraveghează admiterea la facultate.
„Cea mai grea este completarea formularelor cu opţiunile care vizează specializările pe care le aleg tinerii”, a spus Maria Stolojescu, membră a comisiei de înscriere la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. „Dacă sunt atenţi, totul decurge foarte uşor”, a adăugat aceasta. Pentru ca înscrierea să se facă mai repede decât în anii trecuţi, comisii speciale au fost dedicate specializărilor în limbi străine, astfel încât viitorii studenţi să meargă direct la comisia destinată opţiunilor lor. De asemenea, comisiile încearcă să îi scutească pe absolvenţi de emoţii înaintea admiterii, mai ales că o parte dintre ei urmează să dea şi examen pentru a prinde un loc la facultate.
„După ce predau dosarele, candidaţii primesc legitimaţiile de concurs, iar până la admitere nu trebuie să îşi mai facă griji pentru nimic”, a spus Maria Stolojescu. Primele alegeri ale absolvenţilor de liceu vizează locurile fără taxă, dar o mare parte dintre ei sunt dispuşi să plătească taxă de studiu, doar pentru a ajunge la secţia la care s-au pregătit. „Am ales ca primă opţiune Ingineria Civilă fără taxă, apoi următoarele opţiuni sunt în regim cu taxă”, a spus tânărul Aron Ţesmure.

Febra înscrierilor continuă
La Universitatea Politehnica din Timişoara, înscrierile au început ieri şi continuă până vineri. La Universitatea de Vest, doar Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Muzică au dat startul sesiunii de înscrieri la începutul săptămânii. Tot ieri, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, precum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” au început, la rândul lor, înscrieriele la facultate.


Paşii de urmat la înscriere
1. Studiaţi oferta facultăţii
2. Pregătiţi dosarul de înscriere
3. Completaţi fişa de înscriere.
4. Plătiţi taxa de înscriere de 100 de lei
5. Predaţi dosarul şi fişa completată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite