Timişoara: Criză de talente la fabrica de fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Liceului cu Program Sportiv din Timişoara spun că în fiecare an găsesc tot mai puţini adolescenţi cu talent.

Mulţi tineri care practică fotbalul de mici optează pentru un liceu de profil atunci când vine momentul. ,,Este un program mai lejer care permite elevilor să se împartă între performanţă şi şcoală”, a spus Marius Cociu, directorul Liceului cu Program Sportiv ,,Banatul” din Timişoara. Fabrica de talente ,,Banatul” este căutată în special de tineri care practică fotbalul şi vor să şi înveţe. Pentru locurile de acolo se luptă elevi din Timişoara şi din judeţele vecine. Asta pentru că, de aici au plecat jucători profesionişti ca Vali Velcea, Dan Alexa, Paul Codrea, Cosmin Contra şi Gabriel Torje. Renumele face ca acest liceu să fie foarte căutat. Anul acesta însă liceul ,,Banatul” duce lipsă de talente. ,,Locurile s-au ocupat în întregime, dar suntem dezamăgiţi pentru că, în comparaţie cu alţi ani, au venit puţini elevi din alte locuri care au calităţi sportive”, a continuat Marius Cociu.

Puţine talente din afară


Mai bine pregătiţi sunt cei care au absolvit gimnaziul acolo şi care sunt obişnuiţi cu cerinţele liceului. ,,Pe vremea mea a fost concurenţă acolo şi erau elevi buni care obţineau note foarte mari la probe. Mi-ar plăcea să apară în continuare talente şi din Timişoara şi din localităţile de pe lângă”, a mărturisit Dan Alexa, jucător la ,,Poli” Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite