Timişoara: Criza ieftineşte fiţuicile electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele economice scad interesul studenţilor pentru hands-free-urile de copiat la examene.

Studenţii timişoreni aflaţi în plină sesiune şi care au nevoie de faimoasele fiţuici electronice sunt însă avantajaţi de problemele financiare. În ultimele luni, preţurile instrumentelor de copiat sunt în continuă scădere pe toate site-urile de profil.

Dacă una dintre explicaţii este faptul că oferta este din ce în ce mai diversă, un motiv este reprezentat şi de problemele financiare ale studenţilor. Producătorii de căşti minuscule ataşate de cele mai subţiri fire, sau chiar fără fir, au fost nevoiţi să scadă preţurile dispozitivelor pe care le comercializează pentru a atrage cât mai mulţi studenţi. 

Nici sesiunea nu mai e ce a fost

„M-am hotărât să vând hands-free-urile mai ieftin, după ce a scăzut cererea. Înainte aveam mulţi clienţi înainte de sesiune, unii voiau să cumpere, alţii doar să închirieze, acum lucrurile merg mai prost”, a explicat Marin Trantea, un tânăr care vinde fiţuici electronice.

Marfa sa cuprinde nu doar hands-free-uri obişnuite, ci şi altele speciale, fără fir, cu micro-căşti sau cu un fir subţire, aproape invizibil. În anul 2006, un dispozitiv de copiat cu micro-cască ajung la 300 de lei şi nu orice student îşi putea permite un asemenea lux.

Preţuri peste 100 de lei

O variantă mai ieftină cu fir ajungea la 60 de lei. În luna mai a anului 2008, chiar înainte de sesiune, studenţii erau nevoiţi să plăteasacă 150 de lei pentru un hands-free fără fir. În prezent, preţurile variază între 85 şi 100 de lei, foarte rar ajung la 120 de lei, dar negociabil.

Copiat pe timp de criză

În urmă cu trei ani, închirierea unei fiţuici fără fir costa 40 de lei pentru o zi. În preţ era inclusă şi montarea în ureche. În prezent, preţul a scăzut la jumătate. Cei care nu vor să încerce fiţuicile electronice apelează la varianta clasică a copiuţelor scrise de mână. Studenţii îşi multiplică fiţuicile în centre speciale care transformă foile A4 în bucăţi de hârtie de mărimea unei cutii de chibrite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite