Criteriul de selecţie pentru traseul centurii care înconjoară oraşul: preţul cel mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara s-a întâlnit ieri în şedinţă extraordinară pentru a aproba traseul Centurii Sud a Timişoarei, care va înconjura oraşul în partea de sud-vest. Aleşii au aprobat proiectul la viteză.

Reprezentanţii municipalităţii au convocat de urgneţă o şedinţă de consiliu la care consilierii au fost chemaţi să aprobe traseul Centurii Sud, drum care asigură accesul din Calea Lugojului în Calea Şagului. Graba cu care a fost votat proiectul a fost determinată de faptul că traseul trebuie prezentat săptămâna viitoare Ministerului Transporturilor. „E pe după Giroc, pe după Chişoda, trece printre Moşnişa şi Timişoara. Trebuie să facă legătura cu ce s-a construit deja pe Calea Lugojului. Trebuie să fie o centură a oraşului, nu o rută ocolitoare pentru traficul de pe Belgrad”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu.

„S-a aprobat o linie roşie”


În primă fază au fost propuse patru variante de traseu, dintre care s-a ales varianta 1, care este şi cea mai apropiată de Timişoara. Toţi consilierii au fost de acord, cu excepţia lui Ciprian Jichici, care s-a abţinut de la vot. „Această decizie a fost luată pe baza unei linii roşii trasete pe o hârtie făcută la xerox. Cred că niciunul din colegii mei din consiliu nu înţelege ce presupune acest traseu. Nu s-a făcut o dezbatere cu mediul de afaceri din Timişoara, cu cetăţenii sau cu transportatorii. Pur şi simplu ni s-a pus sub nas acest traseu. Eu nu pot să-mi asum răspunderea pentru aşa ceva”, a spus Jichici.

Mai bine ieftin decât deloc

Consilierii locali susţin că în alegerea traseului s-a ţinut cont de varianta cea mai ieftină. „În situaţia în care suntem cred că e mai bine să alegem o variantă mai ieftină decât să visăm la proiecte care nu pot fi puse în practică”, a spus consilierul Sandu Ştefan. De aceeaşi părere este şi Simion Moşiu. „Este foarte clar că a fost aleasă varianta cea mai iefetină, nu cea mai....Poate fi perfectibilă”, a spus Moşiu. Varianta de traseu aleasă de reprezentanţii municipalităţii este susţinută şi de Consiliul Judeţean, iar traseul votat va fi prezentat Ministerului Transporturilor care va face demersurile pentru obţinerea finanţării.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite