Timişoara: Cristian Deac, şoferul maşinii congelator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este recunoscut pe uliţele satelor pe care le străbate în calitate de vânzător drept „nenea cu îngheţata”, iar în puţinul timp liber vânează mistreţi şi căprioare

În 1 Mai a urcat pentru prima oară treptele camionetei „Family Frost” şi tot atunci a apăsat pentru prima oară pe acel buton roşu care declanşează „imnul” camionetei cu produse congelate. Din acea zi, Cristian Deac a devenit „nenea cu îngheţata”. „Mă bucur aşa de mult când văd că la sosirea mea pe o stradă copii sar în sus, caprele legate de pomi se învârt, iar câinii urlă de-a dreptul, îmi vine să râd”, a descris Cristian Deac atmosfera care se declanşează la venirea camionetei pe uliţă.

Trei zile de instrucţie á la Family Frost
Pentru a avea onoarea de a conduce camioneta galbenă prin cel puţin nouă comune din judeţul Timiş, Cristian a trebuit să urmeze un regim de trei zile de instrucţie, care includea prezentarea produselor, cunoaşterea lor prin degustare şi familiarizarea cu Palm-ul, aparatul care scanează preţul produselor şi indică în cât timp trebuie să fie la următoarea destinaţie. „Acum, cu ochii închişi ştiu unde se află un anume produs. Am probat majoritatea produselor, iar faptul că îmi place foarte mult bucătăria mă ajută să ofer clienţilor idei de combinare a produselor”, a precizat Cristian, care adaugă în palmaresul său de „bucătar” şi prepararea pieptului de pui, cu miere de albine şi sos de roşii.
Astfel, misiunea sa începe atunci când îşi îmbracă tricoul roşu cu sigla camionetei mândru ataşată pe piept. „Am liber luni, dar muncesc duminică, când lumea se odihneşte. Iar după o zi de lucru, în care urci şi cobori din maşină la cele 90 de stopuri obligatorii pe zi, tot ce mai fac este să mănânc şi să mă culc”, a spus Cristian.

Permis de conducere în regim de armată
Crsitian şi-a obţinut permisul de conducere în armată. „Am ştiut chestionarele pe de rost. Plutonierul ne ameninţa că, dacă ne trezeşte din somn şi ne întreabă ceva, să ştim să îi răspundem”, a povestit şoferul. Dar efortul de a lua permisul s-a meritat unul util. A fost reprezentant de vânzări pe toată partea de sud a României pentru „Citanos”, plecând luni cu maşina dintr-un loc şi întorcându-se înapoi sâmbătă. Apoi, din ’94 a fost şoferul directorului Direcţiei de Telecomunicaţii Timiş. Dar permisul s-a dovedit a fi cel mai util în momentul în care Cristian a devenit unul dintre cei 13 şoferi de camionetă „Family Frost” din Timiş. „Ne înţelegem atât de bine între noi şoferii, ne adunăm şi povestim ce am păţit pe la destinaţii, râdem şi ne sprijinim mereu”, a precizat bucuros Cristian.

Întrebări şi răspunsuri
Cum vă mai petreceţi timpul liber?
Îmi place foarte mult să vânez, asta deoarece relaţia cu membrii din clubul din care fac parte, când mergem la vânătoare, este una de egalitate. Nu contează ce rang social ai, ţin minte că am vânat şi alături de profesori universitari, ministrul secretar de stat şi chiar parlamentari.

Ce relaţie aţi dezvoltat cu clienţii?
Sunt amabil cu ei, am răbdare cu fiecare şi, în unele cazuri, în care ştiu că pe o stradă am un client fidel, care nu a ieşit până la camionetă, mă duc şi sun la poartă. Copiii întreabă mereu „unde e nenea cu îngheţata?”, e o relaţie de prietenie.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult viaţa la ţară, vânătoarea, fotbalul, bucătăria, muntele şi pescuitul, iar una dintre pasiunile mele este fotografia”, a punctat Cristian Deac. Faptul că a stat patru ani în Germania, îl determină pe Cristian să adauge la listă şi călătoriile.

Ce nu-i place
„Sunt supărat că a pierdut Poli şi sunt supărat pe FRF, asta pentru că sunt un polist convins”, a ţinut să precizeze cu tărie Cristian. La această rubrică însă, Cristian mai adaugă şi orezul.

Profil
Născut - 21 mai 1970, Săvârşin
Educaţie - Industrial 7, Timişoara, Liceul de Telecomunicaţii şi doi ani la  Facultatea de  Medicină Veterinară
Experienţă - şoferul directorului Direcţiei de Telecomunicaţii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite