Criminal în libertate: sentinţă blândă pentru un gunoier fără permis care a ucis o femeie cu un BMW şi apoi a fugit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Boţiu a trecut cu maşina peste Codul Rutier şi a scăpat de închisoare
Ion Boţiu a trecut cu maşina peste Codul Rutier şi a scăpat de închisoare

Un timişorean fără permis de conducere care s-a urcat la volanul unui BMW neînmatriculat, şi-a ucis cumnata într-un accident rutier, apoi a fugit de la locul tragediei fără să-i acorde victimei primul ajutor, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare. Bărbatul nu trebuie să execute nicio zi de închisoare, scăpând basma curată pentru că este bolnav de diabet zaharat şi pentru că are de crescut trei copi

Ioan Boţiu, de 36 de ani, un măturător stradal din Timişoara, a călcat Codul Rutier în picioare, a ucis un om, dar acum este liber să se urce din nou la volan. Boţiu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în decembrie 2008 s-a urcat la volanul unui BMW despre care ştia că e neînmatriculat şi a plecat la cumpărături împreună cu cumnata sa, Crenguţa Miloş, care s-a aşezat pe scaunul din dreapta şoferului.

Cu toate că nu avea permis de conducere, Boţiu a condus nebuneşte şi a pierdut controlul volanului într-o curbă, intrând cu maşina într-un cap de pod.

Imediat după accident, Boţiu a fugit fără să-i acorde primul ajutor soţiei fratelui său, care agoniza în maşină. El nu a sunat la Ambulanţă sau la poliţie, ascunzându-se de poliţie în casa tatălui său. Femeia, care avea trei copii, a murit în urma accidentului, iar Boţiu a fost arestat preventiv. El a rămas după gratii timp de cinci luni, după care magistraţii au hotărât că poate fi judecat în libertate.

În timpul procesului, Boţiu şi-a recunoscut fapta, s-a căit, a adus un certificat medical din care rezultă că suferă de diabet zaharat şi a scăpat cu o sentinţă uşoara. Instanţa a luat în considerare faptul că Boţiu are la rândul său de crescut trei copii. El a mai fost condamnat să achite câte 80 de lei în fiecare lună fiecăruia dintre cei trei copii pe care i-a lăsat orfani de mamă, până când aceştia împlinesc 18 ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite