Casele de schimb valutar din Timişoara fac puţine tranzacţii lei-euro. Sunt prea puţine persoane care au economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că euro a crescut în ultimele zile, iar analiştii economici se aşteaptă ca moneda europeană să fie tot mai scumpă la casele de schimb valutar, timişorenii nu se înghesuiesc să îşi schimbe economiile din lei în euro. De vină ar fi sărăcia populaţiei, spun angajaţii caselor.

Un euro putea fi cumpărat în această dimineaţă la mai toate casele de schimb valutar cu 4,44 de lei, dar nu au fost prea mulţi acei timişoreni care au trecut pragul exchange-urilor. "De dimineaţă, în primele trei ore, am avut doar cinci clienţi, care nu au făcut tranzacţii mai mari de 200-300 de euro. Oamenii nu au bani. Majoritatea celor care schimbă bani o fac pentru că trebuie să îşi plătească ratele sau chiriile. Vă daţi seama că dacă ar avea mai mulţi bani şi-ar cumpăra în avans valută. Dacă nu sunt bani, asta e", a spus Elena Dragomir, angajată a unei astfel de case de schimb valutar.

image

Specialiştii în economie se aşteaptă la o diminuare a leului, iar cei mai pesimişti dintre aceştia spun că un euro va ajunge să fie cumpărat cu 5-6 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite