Timisoara: Cresc preţurile la locuinţe vechi, scad la cele noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Cresc preţurile la locuinţe vechi, scad la cele noi
Timisoara: Cresc preţurile la locuinţe vechi, scad la cele noi

Programul guvernamental începe să dezgheţe piaţa imobiliară.

Construcţiile vechi sunt cele mai favorizate de lansarea „Primei Case”.

Dezvoltatorii imobiliari din Vest înregistrează creşteri ale preţurilor de vânzare pentru apartamentele vechi. La polul opus se situează apartamentele noi, care încep să-şi ajusteze preţurile pentru a se încadra în sumele impuse de programul „Prima Casă”.

„De la 1 iulie, preţurile apartamentelor vechi a crescut cu zece procente”, a spus Puiu Bălan, agent Sedako. Dacă în primele şase luni din 2009 apartamentele vechi se ieftiniseră cu aproape 50 de procente, preţul acestora a început să crească o dată cu lansarea programului „Prima Casă”. Locuinţele vechi, cu două sau trei camere, au înregistrat scumpiri pentru că se încadrau în programul operaţional mai bine decât cele noi. „În preţul acceptat de «Prima Casă» se încadrează apartamentele noi cu o cameră, situate în zone bune, sau cu două camere, situate la periferie”, a spus Puiu Bălan.

„O familie are nevoie de spaţii mai mari şi preferă un apartament vechi, la un preţ mai mic”, a adăugat agentul imobiliar. Mulţi proprietari din Banati şi-au pus speranţe în „Prima Casă” şi au început să stabilească preţurile apartamentelor pentru a se califica în program. „Tendinţa de scădere a preţurilor este evidentă în trimestrul al doilea din 2009, în toate oraşele mari din ţară”, susţine Adrian Erimescu, directorul general al portalului www.imobiliare.ro.

Reticenţă faţă de „Prima Casă”

Dezvoltatorii care au încheiat deja contracte de finanţare cu băncile consideră neavantajos programul guvernamental. „Dobânzile programului depăşesc dobânda de 4,5 la sută pe care noi o avem printr-un contract cu Banca Italo-Romena”,  a spus agentul Puiu Bălan.

Variantă
În preţul acceptat de „Prima Casă“ intră apartamentele noi cu o cameră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite