„Creierul” mafiei imobiliare şi-a recunoscut vina. Ionelaş Cârpaci dus de urgenţă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost un nou termen în procesul mafiei imobiliare în care sunt judecate 10 persoane acuzate de implicare în reţeaua care a luat, cu acte false, terenurile primăriei. „Creierul” operaţiunilor, Francisc Kelmen, şi-a recunoscut vina. Ionelaş Cârpaci nu recunoaşte nimic şi se consideră o victimă. Teoretic astăzi trebuia să fie audiaţi toţi inculpaţii, dar s-a amânat acest pas pentru termenul următor.

UPDATE: Judecătorul a decis ca Ionelaș Cârpaci, Francisc Kelemen și Barabas Pal să rămână în arest preventiv. Inculpații au posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Francisc Kelemen este primul inculpat din dosarul mafiei imobiliare care se bazează pe legea Micii Reforme pentru reducerea pedepsei. Francisc Kelemen a recunoscut toate acuzaţiile aduse de procuror, iar avocatul acestuia a cerut eliberarea sub control judiciar, spunând că tot ce s-a întâmplat a fost un accident, Kelemen fiind un om de afaceri corect care lucrează în domeniul energiei.

Războiul Ionelaş-Kelemen-Italrom


Ionelaş Cârpaci a pus însă tunurile pe Kelemen şi a depus mai multe acte prin care arată afacerile necurate ale acestuia, dar şi dosarele penale care există pe numele lui. În acelaşi timp, Ionelaş Cârpaci insistă că Italrom a fost cumpărător de rea-credinţă şi a depus mai multe încrisuri prin care arată că Sorin Neagoe avea datorii către el şi a derulat afaceri cu ţiganii. 

Ionelaş şi creştinii din Roma



În momentul în care s-a pus în discuţie eliberarea din arest a lui Ionelaş Cârpaci, avocaţii acestuia au depus în instanţă un document prin care au arătat că în urmă cu două zile Ionelaş fusese dus de urgenţă la spital, dar a refuzat internarea pentru a putea fi prezent la proces să depună mărturie. În momentul în care a avut cuvântul procurorul de şedinţă, Minodora Vladu, a spus că Ionelaş trebuie să rămână în arest pentru faptele de care este acuzat. Mai mult decât atât, procurorul a mai spus şi că Ionelaş a încercat să-l influenţeze pe unul din inculpaţi. Avocaţii lui Cârpaci au insistat însă ca baştanul să fie eliberat pentru că nu mai reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar faptele sale sunt de domeniul trecutului, singurul motiv pentru care Ionelaş este ţinut în arest fiind acela de a satisface publicul, exact aşa cum Nero satisfăcea poporul torturându-i pe creştini. Sentinţa referitoare la menţinerea în arest a lui Kelemen, Barabas Pal şi Ionelaş Cârpaci, a rămas în proununţare. Următorul termen, când se vor face şi audierile, a fost fixat pe data de 9 mai.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite