Sărbătoreşte un Crăciun neconvenţional cu alimente bio şi obiecte decorative create manual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnica origami este o metoda de a face podoabe de brad
Tehnica origami este o metoda de a face podoabe de brad

Unii timişoreni sărbătoresc Crăciunul cu alimente organice şi decoraţiuni handmade. Cei mai avangardişti se pregătesc de Crăciun într-un mod creativ, cu produse sută la sută naturale şi cu obiecte de decor din materiale reciclate.

În magazinele bio din Timişoara deja au apărut primele produse organice specifice sărbătorilor de iarnă. Deşi sunt mai scumpe decât produsele obişnuite, alimentele organice le oferă clienţilor garanţia că nu au fost modificate genetic şi materia primă nu a fost afectată de îngrăşăminte artificiale. În pragul Crăciunului, cârnaţii de casă, slănina bio şi cozonacii sunt la mare căutare.
„Carnea provine de la porci care au fost hrăniţi numai cu furaje organice. Iar făina şi zahărul din care sunt făcuţi cozonacii sunt şi ele sută la sută naturale şi nu conţin aditivi alimentari sau alţi compuşi chimici”, a spus Silvia Moroş, vânzătoare.

Obiecte decorative din materiale reciclate
Abordarea modernă a sărbătorilor de iarnă nu se limitează la alimentaţie. Din ce în ce mai mulţi timişoreni sunt adepţii confecţionării podoabelor de brad din materiale reciclate. Există mai multe tehnici practice prin care toată lumea îşi poate crea decoraţiunile după plac. „Cea mai simplă metodă e papier marcher. Se face un amestec din apă şi făină, în care se îmbibă apoi hârtie folosită şi motolită. Se dă o formă hârtiei şi după ce se usucă, se pictează. Se pot face decoraţiuni şi prin plierea hârtiei, ca în origami”, a explicat Ana Teodorescu, preşedinte Cloud Factory. Cu puţină imaginaţie, se pot face chiar şi ambalaje pentru cadouri. Dintr-o cutie de pantofi veche, prin tehnica şerveţelului se pot crea cutii de cadouri originale şi pline de stil. „Se ia un şerveţel cu model, se presează pe o cutie cu un instrument foarte plat şi apoi se dă cu lac”, a povestit Ana.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite