Crăciun gospel trăit pe viu în "micul Bethleem" de pe bulevardul Rebreanu din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe biserici evanghelice din Timișoara au pregătit pentru acest sfârșit de săptămână un program prin care repun în scenă, într-un decor specific, Nașterea Mântuitorului. Evenimentul de la Timișoara, prin care tinerii doresc să prezinte adevărata semnificație a Crăciunului, Nașterea Domnului, a ajuns la ediția a doua.

Dacă anul trecut organizatorii au deschis porțile micului „Bethleem” în parcul din Păduricea Giroc, în acest an orășelul antic s-a mutat în curtea Bisericii Penticostale Aletheea, de pe bulevardul Liviu Rebreanu. „Ne adresăm atât celor mici, cât și celor mari. Oamenii intră pe poartă unde pot vedea soldații, pe Irod, dar și ieslea cu pruncul născut. Copiii vor avea parte de teatru de păpuși, dar și animale vii, cum ar fi oile, măgărușul, caprele sau poneiul”, a spus Doru Herdean, unul dintre organizatori.

image

Actori amatori pentru un scop nobil

Intrarea este liberă, iar traseul cuprinde câte un popas la fiecare obiectiv. Ieslea cu Maria, Iosif, pruncul Isus și magii cu păstorii este momentul culminant. „Momentul ieslei este cel mai important pentru că aici are  loc o scenetă cu Iosif și Maria care merg din casă în casă și nu găsesc loc de poposire, iar într-un final Maria naște într-un grajdi, așa cum spune și în Biblie”, a mai spus Doru Herdean. Personajele care arată cum s-a născut Isus îndură frigul. „Iosif”, un tânăr absolvent de psihologie, spune însă că frigul merită. „În ultima vreme esența sărbătorii se diluează. Încercăm să le atragem atenția oamenilor asupra semnificației sărbătorii, să le arătăm că fiul Lui Dumnezeu nu a avut un loc de poposire și s-a născut într-o iesle”, a spus Alin Clamba, tânărul care joacă rolul lui Iosif.

image

„Isus” din Drumul Crucii, face acum oale de lut

Din acest an, Micul Bethleem de pe Rebreanu are și o noutate, o Casă a Olarului. Aici ceramistul Dan Leș face demonstrații practice de olărit, dar le și vorbește oamenilor despre Dumnezeu și despre cum a reușit să scape cu ajutor divin dintr-un anturaj periculos în care intrase în tinerețe. Dan Leș este același personaj care în Săptămâna Patimilor, a fost bătut și batjocurit pe străzile din Timișoara, cu ocazia manifestației Drumul Crucii.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite