Înghesuială pentru plata taxelor şi impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penalizările pentru întârziere sunt de doar 0,02 la sută pe lună, dar cu toate astea timişorenii se grăbesc să îşi achite datoriile. Peste 4.000 de persoane ajung zilnic în faţa ghişeelor primăriei pentru plata taxelor şi impozitelor la bugetul local.

Timişorenii se înghesuie să îşi achite dările pentru că joi, 30 septembrie, este ultima zi de plată a birurilor către stat în termenul legal. Este vorba despre impozitul pe clădire, teren intravilan, mijloace de transport, taxa pentru garaj sau taxa de habitat. „După bunul comportament românesc, oamenii sunt obişnuiţi să lase pe ultima zi”, a declarat Adrian Bodo, şef la Direcţiei Fiscale a municipiului Timişoara. Deşi oamenii au lăsat pe ultima zi plata impozitelor, cozile merg relativ repede, mai ales că taxele se pot achita şi atât la mall, cât şi la poştă. „Am lăsat pe ultima clipă pentru că nu am avut bani până acum. Strângem şi noi cum putem”, a spus Dana Bogdan. "Lumea se înghesuie pentru că lasă mereu pe ultima zi. Bine că nu se stă mult, în cinci minute ajungi la ghişeu", a declarat Randco Steicovici.

Vestea bună este că cei întârziaţi nu au de plătit decât penalizări de 0,02  la sută, pe lună. "Pe mine m-au întors pentru că mi-au zis că mai am de plătit 20 de lei. Penalizările sunt atât de mici încât nu are rost să îmi bat capul", a afirmat Aurel Mariţa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite