Timisoara: Covrigei pentru timişorenii biomaniaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Covrigei pentru timişorenii biomaniaci
Timisoara: Covrigei pentru timişorenii biomaniaci

O patiserie din Timişoara a făcut senzaţie cu dulciurile scoase la vânzare printre amatorii de produse naturiste.

Prăjiturelele bio din capitala Banatului sunt la fel de dulci ca până acum, dar sunt mult mai sănătoase pentru că nu conţin chimicale.

Fără pic de E-uri şi făcute fără produse de provenienţă animală, cornuleţele, fursecurile şi cozonacii preparaţi de o patiserie timişoreană au trecere printre gurmanzi. „Toate sunt făcute cu mâna, ca şi acasă, şi nu punem în ele decât produse naturale sută la sută. În plus, nu folosim produse de provenienţă animală şi niciun fel de chimicale”, a spus Simona Soldatu, angajat al patiseriei.

Gustoase şi sănătoase

Prăjiturelele şi covrigeii cu fulgi de ovăz au mare trecere printre timişoreni. Oamenii preferă astfel de produse pentru că sunt la fel de gustoase că restul prăjiturelelor, dar sunt mult mai sănătoase. „Avem contracte cu diferite magazine naturiste din oraş şi se pare că lumea e foarte interesată”, a continuat Simona Soldatu. Mai multe magazine care comercializează doar produse bio sunt clienţii fideli ai patiseriei şi se aprovizionează de acolo.

Preţuri mici, clienţi mulţi

La patiseria bio, chiar şi nuca este spartă, apoi selectată manual şi toate ingredientele sunt cumpărate de la producători autohtoni.  Cu toate acestea, preţurile cu care sunt comercializate prăjiturelele naturiste sunt pentru buzunarul tuturor, ceea ce face ca şi clientela să fie diversificată. „Majoritatea clienţilor noştri sunt persoane în vârstă, dar sunt şi foarte mulţi tineri care preferă să cumpere de la noi”, a explicat patisera. Pentru un cozonac bio, cu nucă sau mac, timişorenii scot din portofel între 4,5 lei şi 7,5 lei. O pungă de covrigei costă doar 4 lei şi un kilogram de cornuleţe ajunge la 15 lei.

Cifre
4,5 lei costă cel mai dulce cozonac bio, fără chimicale şi doar din produse vegetale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite