Coşmarul de pe pasajul Calea Şagului, fentat cu ATV-ul "zburător"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluarea este una din cele mai mari probleme în Calea Şagului
Poluarea este una din cele mai mari probleme în Calea Şagului

Lucrările la veşnicul şantier al oraşului au reînceput în forţă din această săptămână. Timişorenii sătui să piardă timp preţios la cozile din Calea Şagului pot merge cu ATV-ul printre hârtoapele lăsate de muncitorii care au „uitat” să se întoarcă pe şantier.

Pentru şoferii care circulă pe drumul de ieşire din Timişoara spre Belgrad nu mai este o surpriză că traficul este restricţionat pe pasajul din Calea Şagului. Lucrările au reînceput, iar când vezi un ATV-ridicându-se în aer după o denivelare din drum tinzi să crezi că eşti pe un teren accidentat destinat sporturilor extreme. Blocurile turn din cartierul Steaua şi maşinile care circulă pe acelaşi drum îţi aduc aminte că eşti totuşi în Timişoara, însă drumul este într-o stare în care cea mai bună soluţie este ATV-ul. Lucrările la pasajul de două milioane de euro al Timişoarei trebuie să fie gata în acest an, după mai bine de doi ani de şantier continuu, care a întins la maximum nervii şoferilor.

CLICK AICI pentru galerie foto

Pasaj Calea Sagului

Vremea bună a scos la lucru muncitorii pe şantierul de pe Calea Şagului. Lucrările ar fi trebuit să înceapă după Paşte, dar primarul Gheorghe Ciuhandu a dat ordinul de începere a lucrărilor mai devreme. Astfel, începând din această săptămână se circulă pe câte o singură bandă pe sens, pe o parte a podului care a fost finalizată. „Am recurs la această măsură pentru a câştiga timpul necesar în vederea reuşirii finalizării lucrărilor încă din cursul acestui an”, a spus edilul. Primarul spune „încă din acest an”, deşi lucrările ar fi trebuit să fie gata deja în această primăvară. Lucrările la pasaj erau absolut necesare în condiţiile în care atât structura de rezistenţă a podului, cât şi stratul asfaltic au fost puternic afectate de timp şi de trafic.

Pasajul-telenovelă

Şantierul a fost deschis în urmă cu doi ani, dar lucrările s-au desfăşurat în ritm de melc, fie din cauza muncitorilor care mai mult se prefăceau că lucrează, fie din cauza lipsei banilor, primarul acuzând continuu reprezentanţii guvernelor care au condus ţara că nu alocă bani pentru podul care asigură ieşirea spre Belgrad. Primarul şi-a luat gândul de la o finanţare guvernamentală pentru pasaj, iar în acest an au fost prevăzute aproape două milioane de euro, bani din bugetul local pentru repararea podului. Şeful Direcţiei de Drumuri din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş, a spus în toamnă că Societatea de Drumuri Municipale, care repară pasajul, va fi amendată dacă nu îl termină până în martie. Culiţă Chiş nu a putut fi contactat pentru a spune dacă a amendat sau nu firma.


Pasaj Calea Sagului

Credit pentru reparaţia drumurilor

Banii alocaţi prin buget pentru reparaţia străzilor sunt puţini, iar reprezentanţii primăriei sunt hotărâţi să acceseze un credit de maximum 30 de milioane de lei, pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 20 de ani. Banii ar urma să meargă în reparaţia drumurilor din oraş, dar pentru asta este nevoie de acordul consilierilor locali.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite