Cornelia Corescu rămâne în arest, iar Vasile Medeşan mai are o şansă de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea de Apel Timişoara s-a judecat recursul declarat de Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan împotriva măsurii arestării preventive. Decizia magistraţilor este una favorabilă, însă doar pentru Vasile Medeşan.

Cornelia Corescu îşi va petrece următoarele 60 de zile după gratii, căci magistraţii i-au respins recursul. În ceea ce îl priveşte însă pe Vasile Medeşan, cererea acestuia de liberare provizorie va fi rejudecată.

"Respinge ca nefondat recursul inculpatei Corescu Cornelia, admite recursul inculpatului Medeşan Vasile, casează încheierea cererii de liberare provizorie şi o trimite spre rejudecare şi menţine în rest dispoziţiile încheierii penale recurate", ne-a declarat Denisa Botoca, de la Biroul de Presă al Curţii de Apel Timişoara.

Cum rechizitoriul a fost finalizat, Cornelia Corescu urmează să fie mutată din arestul Poliţiei Timiş în penitenciar.

Potrivit procurorilor DN, în cursul lunii iulie, Cornelia Corescu, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, împreună cu Medeşan Vasile, i-au pretins suma de 10.000 lei unui denunţător, administrator la o societate comercială, indicându-i ca banii să fie achitaţi cu titlu de donaţie pentru organizaţia judeţeană a partidului din care toţi trei făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, Cornelia Corescu a lăsat să se înţeleagă că va uza de influenţa pe care o are asupra subordonaţilor săi, inspectori de muncă, pentru ca aceştia să aplice sancţiuni mai blânde decât cele care se impun firmei administrate de denunţător, firmă care fusese supusă anterior unui control pe linia respectării legislaţiei muncii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite