O nouă şansă pentru Cornelia Corescu, pentru a fi pusă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu este arestată preventiv. Foto: Sebastian Tătaru
Cornelia Corescu este arestată preventiv. Foto: Sebastian Tătaru

Atât Cornelia Corescu, cât şi Vasile Medeşan, au declarat recurs măsurii arestării preventive şi speră ca judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara să fie astăzi mai blânzi decât colegii lor de la Tribunalul Timiş şi să fie de acord cu eliberarea lor.

Odată finalizat rechizitoriul Corneliei Corescu şi a lui Vasile Medeşan, înainte de începerea procesului, judecătorii de la Tribunalul Timiş au verificat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate împotriva celor doi. Magistraţii au respins cererile de liberare a celor doi, astfel încât, dacă astăzi, recursul lor va fi respins, ei vor petrece şi următoarele 60 de zile după gratii. „Este o încercare pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Prea grea pentru mine. Nu am fost pusă de nimeni, niciodată, să cer bani pentru un partid. Sper să fiu eliberată", a spus Cornelia Corescu înainte de pronunţarea hotărârii de la Tribunalul Timiş. „Nu am nicio implicare", au fost singurele cuvinte spuse de Vasile Medeşan.

Potrivit procurorilor DN, în cursul lunii iulie, Cornelia Corescu, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, împreună cu Medeşan Vasile, i-au pretins suma de 10.000 lei unui denunţător, administrator la o societate comercială, indicându-i ca banii să fie achitaţi cu titlu de donaţie pentru organizaţia judeţeană a partidului din care toţi trei făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, Cornelia Corescu a lăsat să se înţeleagă că va uza de influenţa pe care o are asupra subordonaţilor săi, inspectori de muncă, pentru ca aceştia să aplice sancţiuni mai blânde decât cele care se impun firmei administrate de denunţător, firmă care fusese supusă anterior unui control pe linia respectării legislaţiei muncii.

Iniţial, în condiţiile în care denunţătorul s-a angajat că va achita suma pretinsă, Cornelia Corescu a dispus ca o angajată din subordine să întocmească două anexe la actul de control, în care să constate aspecte nereale care să atragă sancţiuni mai blânde societăţii administrate de denunţător. Ulterior însă, după ce denunţătorul a achitat numai 1.000 lei din suma pretinsă, Cornelia Corescu a dispus aceleiaşi subordonate să revină asupra actului de control astfel încât să îi fie aplicată denunţătorului amenda corespunzând neregulilor constatate în timpul controlului. Pe fondul unor discuţii ulterioare, inculpata Cornelia Corescu a condiţionat renunţarea la sancţiunile aplicate de depunerea, de către denunţător, a întregii sume de bani pretinse iniţial. În acest context, inculpata a dispus înregistrarea, în evidenţele instituţiei, a unei contestaţii antedatate, în vederea anulării procesului verbal care atrăgea aplicarea sancţiunii. Contestaţia antedatată a fost întocmită astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător, în termen legal. Cu toate acestea, remiterea întregii sume de bani pretinse de inculpată nu a mai avut loc.

În data de 16 septembrie, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a Corneliei Corescu Gheorghina, iar în 22 septembrie, Curtea de Apel Timişoara a admis recursul procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă şi a lui Vasile Medeşan. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă, iar în sarcina Corneliei Corescu s-au mai reţinut şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite