Coregraful Răzvan Mazilu: "Câinii ne dau dragoste, noi le dăm ură şi chiar violenţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii din Timişoara şi-au dat mâna pentru primul eveniment caritabil pentru câini
Artiştii din Timişoara şi-au dat mâna pentru primul eveniment caritabil pentru câini

Renumitul dansator şi coregraf Răzvan Mazilu, care a prezentat spectacolul “Speranţa lor eşti tu”, cere milă faţă de animale din partea românilor. În urma galei s-au strâns din partea artişilor şi spectatorilor 5.033 lei. GALERIE FOTO

Spectacolul caritabil „Speranţa lor eşti tu”, organizat la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, a adunat în puşculiţa Asociaţiei Pet Hope, suma de 5.033 lei, bani oferiţi de artişti şi spectatori prezenţi la eveniment. Suma va fi folosită pentru continuarea campaniei de sterilizare a câinilor străzii din Timişoara.  Bani obţinuţi din spectacolul caritabil sunt suficienţi pentru sterilizarea unui număr de aproximativ 50 de câini. Asta înseamnă în jur de 500 de câini mai puţin pe străzile Timişoarei în anul 2012.

Calculele nu sunt cuantificabile acuma. Banii ne vor folosi, cu siguranţă pentru sterilizarea câinilor,  dar scopul este de a normaliza percepţia populaţiei asupra acestei probleme. Suntem mulţumiţi de cum a ieşit spectacolul. Am realizat ce ne-am propus. Artiştii au fost dedicaţi, nu au stat două secunde să se gândească când li s-a propus invitaţia la acest eveniment”, a declarat Paul Ciucur, vicepreşedintele Asociaţiei Pet Hope.



GALERIE FOTO

Singurul regret al organizatorilor a fost acela că la spectacol nu a fost prezent niciun reprezentant al Primăriei. “Noi am trimis invitaţii la toată lumea. Cei de la Primărie ne ajută în campania de sterilizare, dar am rămas surprinşi că nimeni de acolo nu şi-a făcut timp să vină la gală”, a mai spus Ciucur.

Milă pentru câini


Prezentatorul evenimentului, renumitul dansator şi coregraf Răzvan Mazilu, a cerut milă din partea românilor pentru animale. “Nu este normal atitudinea celor mai mulţi dintre noi, care trecem nepăsători pe lânga căţeii nimănui. Ei ne dau dragoste, noi le dăm ură şi chiar violenţă. Ei nu cer nimic”, a afirmat Răzvan Mazilu.

Gala “Speranţa lor eşti tu” a fost gândită de cornistul Operei din Timişoara, Nicolae Bialis, care are cinci câini luaţi de pe stradă. La eveniment au luat parte actorii ai Teatrului Naţional Claudia Ieremia, Ana Munteanu (care a recitat „Zdreanţă”, de Tudor Arghezi, alaturi de catelul sau) şi Doru Iosif, baritonul Dan Patacă, violonista Corina Murgu, alături de Art Kammerorchester, alcătuit din membrii Operei Române. De asemenea, au oferit un concert superb cei din trupa Jais, care au cântat alături de cvartetul de coarde Incontro Quartetto.

Noi chiar avem o problemă. Nu înţeleg înclinaţia unora de a ucide animale. Nu pot fi de acord cu eutanasierea câinilor, la fel cum nu am fost de acord cu uciderea acelui tigru scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. Cât de inumani putem fi? Asemenea evenimente sunt benefice pentru a sensibiliza lumea. Sper să nu fie ultima”, a spus actorul Doru Iosif.

Momentele artistice de la gala de caritate “Speranţa lor eşti tu” au fost însoţite de proiecţii ale unor fotografii de arhivă cu căţeii abandonaţi.

Reprezentanţii Asociaţiei Pet Hope susţin că un câine sterilizat înseamnă zece pui abandonaţi mai puţin, în fiecare an. În Timişoara a a demarat încă din vară programul de sterlizare în masă a câinilor fără stăpâni, cu sprijinul celor de la Primărie.

Gala "Speranţa lor eşti tu” de la Timişoara Gala "Speranţa lor eşti tu” de la Timişoara Gala "Speranţa lor eşti tu” de la Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite