Copil de „stranier”: „Oriunde e mai bine ca în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămaşi singuri acasă după ce părinţii lor au plecat la lucru în străinătate, 36 de elevi învaţă şi se joacă la un centru specializat din Timişoara.

Copiii cu mame şi taţi plecaţi la muncă peste hotare îşi văd părinţii o dată la două-trei luni sau chiar mai rar, cresc sub ochii mătuşilor sau ai bunicilor şi îşi potolesc dorul de cei care le-au dat viaţă, la telefon sau pe Internet.

Valentina are 12 ani şi este unul dintre cei 36 de elevi care participă zilnic la activităţile Centrului de sprijin lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii, la Şcoala Generală 19 din Timişoara.

Citiţi şi:

Peste 60% din românii plecaţi în Italia nu se mai întorc acasă

Peste 100 de copii români neînsoţiţi în Italia, repatriaţi în ultimii doi ani

“Nici plătită dublu nu aş munci în România”

Criza din Spania, preferată vieţii mizere din România

Este spontană, responsabilă şi convinsă că părinţii „au făcut ce trebuia făcut” atunci când au decis să muncească în Italia. „Vorbesc cu ei în fiecare seară. Când mi se face dor de ei, le dau beep şi mă sună înapoi ”, a spus Valentina.


Fetiţa este unul dintre cei 26.000 de copii din România rămaşi singuri după ce ambii părinţi au plecat la muncă în străinătate. Prietena ei, Denisa, în vârstă de 11 ani, este ceva mai norocoasă: numai tatăl ei lucrează peste hotare, în timp ce mama a rămas acasă.

„Nu am fost niciodată în Italia, dar îmi imaginez că e frumos, ca în orice ţară în afară de România”, a spus Denisa, adăugând că „aici e greu, mai ales de când a venit şi criza”.

Află mai multe în

image

Citiţi şi:

„În România aş fi fost o profesoară frustrată“

Bursieră de 40.000 de euro, fără loc de muncă în ţară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite