Copiii cu dizabilităţi nu au dreptul să se joace în Parcul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Copiilor din Timişoara
Parcul Copiilor din Timişoara

Părinții, alături de reprezentanții grupului Ceva de spus, au protestat, aseară, în fața parcului vizavi de discriminarea copiilor cu dizabilități

Şocantă, interdicţia stă scrisă în instrucțiunile de utilizare ale fiecărui echipament din spaţiile de joacă. Inscripţia i-a infuriat pe părinţii unor copii cu dizabilităţi, care consideră această regulă drept cea mai revoltătoare formă de discriminare şi sunt hotărâţi să lupte pentru dreptul la joacă al copiilor lor.


Anunțul prin care copiii cu dizabilități sunt discriminați

Sesizaţi de câţiva părinţi scandalizaţi, membrii grupului Ceva de spus au decis să reclame situaţia la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminare. Mai mult, ei au mers, ieri, în faţa Parcul Copiilor, pentru a protesta faţă de „exemplul revoltător de discriminare a copiilor pe bază de dizabilitate”.

Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități,  art. 30, alin.5, litera (d): ”Pentru ca persoanele cu dizabilităţi să poată participa, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, la activităţi recreative, de timp liber şi sportive, Statele Părţi vor lua măsurile corespunzătoare pentru: a asigura accesul şi participarea copiilor cu dizabilităţi, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, la joacă, activităţi recreative, de timp liber şi sportive, inclusiv la activităţile din sistemul şcolar”.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite