Timisoara: Copii ameninţaţi de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătoarea infectată cu virusul AH1N1 a lucrat separat cu şapte elevi cu nevoi speciale.

Mai citiţi:

Craiova: Măşti de protecţie împotriva gripei porcine, în farmaciile din Oltenia 

Craiova: Colegele asistentei diagnosticate cu gripă porcină spun că le teamă să nu transmită virusul copiilor

Femeia a intrat în contact cu şapte micuţi de clasa întâi, cărora le preda separat, înainte să înceapă să se simtă rău.  

Ana Maria Ghenadi, de 28 de ani, a început să se simtă rău la o zi de la întoarcerea în ţară, în timpul programului de lucru. „A venit la mine în birou şi am văzut-o că se simte rău. I-am spus să se ducă urgent la medic”, a spus Gica Dumitru, directoarea Şcolii Generale numărul 7. În ziua aceea, învăţătoarea a avut ore cu un grup de şapte micuţi cu nevoi speciale.
„Ea lucra separat cu acei copii, într-o săliţă micuţă. Nu a intrat în contact cu ceilalţi elevi”, a precizat Gica Dumitru. Părinţii micuţilor au fost sfătuiţi să îşi supravegheze copiii foarte atent. „Am vorbit cu familiile, le-am rugat să nu neglijeze niciun semn de răceală”, a completat Gica Dumitru. Numele şi datele de contact ale celor şapte elevi au fost trimise la Direcţia de Sănătate Publică şi la Ministerul Sănătăţii. Numărul timişorenilor care şi-au făcut teste pentru a depista dacă au gripă nouă crescut foarte mult.

„Au fost câteva persoane care au venit, dar nu pot să spun că sunt mai mulţi decât de obicei”, a declarat Dorin Vancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara. De la Şcoala Generală numărul 7, un singur elev a fost dus de părinţi să fie testat. „I-au fost recoltate probe de sânge şi mâine vom avea rezultatele, dar nu prezenta simptome majore”, a spus Dorin Vancea.

Comitete de monitorizare

În şcolile din judeţ s-au format, la sfârşitul lunii septembrie, comitete de gripă, compuse din cadre didactice, directori adjuncţi şi medici din unităţile şcolare. Acestea urmăresc starea de sănătate a elevilor şi anunţă imediat ce observă simptome suspecte. „Comitetul de gripă a monitorizat copiii. Până acum nu au fost decât răceli trecătoare”, a mai spus Gica Dumitru.

Lucra separat cu acei copii, într-o săliţă micuţă. Nu a intrat în contact cu ceilalţi elevi.
Gica Dumitru, director şcoala nr. 7

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite