Control de proporţii în centrul comercial „Euro”. Participă peste 150 de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Timiş au organizat în această dimineaţă un control în centrul comercial „Euro”. Potrivit poliţiştilor, acţiunea vizează combaterea evaziunii fiscale.

UPDATE, ORA 17.00

În acest moment, poliţiştii au pus punct final raziei din centrul comercial "Euro". În timpul acţiunii, oamenii legii au dat 92 de sancţiuni a căror valoare ajunge la suma de 371.750 de lei. În plus, au fost confiscate bunuri în valoare de 49.300 de lei. Nu în ultimul rând, anchetatorii au confiscat şi bani care nu au putut să fie justificaţi: 3.779 lei.

UPDATE, ORA 14.20

Valoarea bunurilor confiscate până acum de poliţişti se ridică la suma de 25.000 de lei. În total, 12 firme au fost amendate, valoarea sancţiunilor fiind de peste 120.000 de lei. Printre bunurile confiscate se află legume, fructe, jucării, băuturi alcoolice şi cafea.

UPDATE, ORA 12.40

Poliţiştii, angajaţii de la Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au reuşit să verifice până la această oră jumătate dintre magazinele din centrul comercial "Euro". Cele mai multe ilegalităţi ţin de faptul că pentru multe dintre produse nu există acte de provenienţă, respectiv faptul că lipsesc etichetele care să îi informeze pe clienţi de preţurile practice.

image

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Oamenii legii au confiscat un tir cu îmbrăcăminte, proprietarul neavând acte pentru bunuri. El le-a spus oamenilor legii că nu e vina lui că lipsesc actele pentru că toate produsele au fost cumpărate din Bucureşti, iar vânzătorul a refuzat să îi ofere şi actele aferente.

Peste 150 de poliţişti, comisari de la Garda Financiară şi OPC, inspectori de la ITM şi pompieri participă la o acţiunea de amploare organizată la „Euro”. Acţiunea de astăzi vine la o lună de la razia din Piaţa de Gros, unde s-au confiscat mai multe produse care erau comercializate ilegal.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite