Contracte de gaz formulate şmechereşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EON Gaz a formulat contractele care au fost transmise consumatorilor pentru a fi semnate
EON Gaz a formulat contractele care au fost transmise consumatorilor pentru a fi semnate

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT), Petru Olariu, spune că EON a formulat contractele şmechereşte.


Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis în acest an un contract cadru care a fost publicat în Monitorul Oficial în luna septembrie. În această bază, EON Gaz a formulat contractele individuale care au fost transmise consumatorilor pentru a fi semnate.
Preşedintele FALT, Petru Olariu, susţine că noile contracte nu respectă prevederile ANRE, motiv pentru care a cerut conducerii EON Gaz modificarea celor semnalate. „Contractele sunt încheiate şmechereşte, în defavoarea consumatorilor. Le recomandăm locatarilor ca până la primirea unui răspuns din partea EON să nu semneze contractele”, a spus Olariu.

Păreri contradictorii

Olariu a mai spus că principalele nereguli se referă la debranşări şi rebranşări în caz de neplată. „În contract spune că dacă nu plăteşti, în 15 zile de la scandenţă te debranşează. Vor să fugă de preavizul de 15 zile. Dacă ţi-ai plătit, nu spune că te branşează în 24 de ore şi nici care este suma percepută pentru asta”, a spus Olariu.

De partea cealaltă, reprezentanţii EON spun că documentele sunt întocmite în baza legii în vigoare şi este de obligaţia consumatorilor să le semneze.  „Comparativ cu vechile contracte, noile contracte vin în sprijinul consumatorilor de gaze naturale”, a spus responsabilul de PR al EON Gaz Distribuţie, pe regiunea de Vest, Florentina Maghiar. Aceasta a spus că, după noile reglementări, sistarea furnizării se va face după 46 de zile de la emiterea facturii şi nu după 26, cum era în vechiul contract.

Preşedintele FALT, Petru Olariu, spune însă că situaţia trebuie să se clarifice inclusiv la ANRE, unde trebuie făcute anumite schimbări în legea furnizării gazelor naturale. Neînţelegerile nu se pot clarifica până după Sărbători, când vor fi reluate discuţiile.

Contractele sunt încheiate şmechereşte, pentru a fi în defavoarea consumatorilor.
Petru Olariu, preşedinte FALT


Comparativ cu vechile contracte, cele noi vin în sprijinul consumatorilor de gaze naturale.
Florentina Maghiar, PR EON


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite