Contra fără contract, dar la „naţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul lui Cosmin Contra cu Poli Timişoara expiră mâine, jucătorul a anunţat că se gândeşte la retragere, dar va juca pentru România. „Guriţă” a fost sunat de Bogdan Stelea, secundul lui Răzvan Lucescu, înaintea meciului cu Steaua, pentru a fi convocat la echipa naţională.

Fundaşul dreapta al naţionalei în deceniul trecut nu a mai fost convocat de mai bine de un an şi, cum contractul cu echpia de club îi expiră la sfârşitul acestei luni, a anunţat că partida Steaua – Poli din Ghencea va fi probabil ultima a carierei. Planurile de vacanţă ale jucătorului au fost stricate de Răzvan Lucescu.

„M-a sunat Bogdan Stelea când eram la masă cu echipa aseară. După ce tot mi-a dat naţionala, nu puteam să refuz. M-a surprins telefonul, dar eu i-am promis lui Răzvan că se poate baza pe mine oricând”, a spus Cosmin Contra la sport.ro. Ultimul meci jucat de fundaşul dreapta în tricoul echipei naţionale a fost cu Austria, în 2009. Până acum, Contra a strâns 72 de meciuri pentru România, marcând şi şapte goluri.

Gata de vacanţă

Chiar dacă şi-ar fi prelungit înţelegerea cu Poli sau ar fi avut alte oferte, fotbalistul ar fi plecat oricum în Spania, pentru că Liga 1 va fi întreruptă timp de două săptămâni pentru meciurile echipei naţionale. „Vineri aveam bilete pentru a pleca în Spania împreună cu familia. După meciurile naţionalei, voi vedea ce se va întâmpla. Eu pot să mai joc fotbal, dar trebuie să ai oferte. Dacă nu te mai doreşte nimeni, trebuie să pui ghetele în cui. Sunt sigur că aş putea să mai joc cel puţin până în iarnă. Mentalitatea s-a schimbat în aceşti ani de criză, iar jucătorii cu o anumită vârstă nu îşi mai găsesc locul”, a declarat Contra.

Azi se termină contractul şi de mâine sunt jucător liber. Dacă cineva îmi va face o ofertă voi continua pentru că mă simt în stare, văd că pot continua. De la Timişoara deocamdată nu am nici o ofertă, nici un semn. Trebuie să mi se spună o ofertă şi eu să o iau în considerare, iar până acum nu s-a întîmplat asta. Vedem ce se va întîmpla de mâine”, a mai spus veteranul echipei bănăţene.

Conducerea clubului nu a dorit să comentez situaţia lui Cosmin Contra. „Nu am ce să vă spun în această privinţă. Trebuie să ne întâlnim cu jucătorul, să vedem ce doreşte fiecare dintre părţi, iar apoi mai discutăm”, a spus Marian Iancu. Întâlnirea lămuritoare va avea loc cel mai probabil în cursul zilei de azi. Cosmin Contra ar putea rămâne la Poli, jucătorul declarând în mai multe rânduri că nu are alte oferte. De această dată, însă, oferta conducerii ar putea fi una „subţire” financiar, ţinând cont de condiţiile actuale şi de faptul că „Guriţă” avea unul dintre cele mai mari salarii de la Poli.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite