Timişoara: EXCLUSIV/Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV/Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)
Timişoara: EXCLUSIV/Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)

Un timişorean a rămas stupefiat ieri, când a vrut să cumpere mâncare de la un hipermarket din zona centrală a Timişoarei şi a găsit jambonul „Pădurea Neagră” plin de mucegai.



Timişoreanul, care nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea, a fotografiat carnea direct pe raftul hipermaketului Kaufland de pe strada Gheorghe Lazăr, scandalizat de oferta cu mucegai. „Nu este posibil aşa ceva. Ce m-aş fi făcut dacă nu aş fi văzut şi i-aş fi dat copilului să mănânce?”, a spus consumatorul revoltat.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/carne stricata kaufland 004.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Imediat după realizarea imaginilor cu carnea mucegăită, bărbatul a fost „preluat” de angajaţii hypermarketului care i-au oferit şi explicaţiile pentru carnea stricată. „Este o problemă de ambalare. Este vina producătorului pentru că nu a ambalat bine carnea. Produsul este în termen de garanţie. Carne din acelaşi lot nu este mucegăită”, a spus Cristian Anicza, şeful departamentului Food, care a mai adăugat că nu a văzut nimeni carnea stricată pentru că altfel ar fi luat-o de pe raft.

OPC face controale inutile

Şeful Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) a spus ieri că instituţia pe care o conduce nu are oameni disponibili să facă verificări duminica. „O să facem mâine (n.r. azi) verificări la hyepermarket. E foarte bine că ne-aţi semnalat”, a spus şeful OPC, Cristian Anton.

Între timp reprezentanţii companiei au luat carnea de pe raft, astfel că inspectorii OPC au găsi totul în regulă. „Am dat dispoziţie de control. Comisarii au găsit totul în regulă, iar reprezentanţii companiei au spus că au doar produse proaspete”, a spus Cristian Anton. Şi Direcţia Sanitar-Veterinară face acum o anchetă la Kaufland. "Am trimis medicii să verifice şi aşteptăm rezultatele", a spus medicul veterinar de la Biroul de Igienă, Vergina Velcelean.




14 euro costă kilogramul de carne mucegăită

Chiar dacă preţul unui kilogram de carne cumpărat de la producătorul agricol este foarte mic, pe raft preţurile la produsele agroalimentare sunt exagerat de mari. Spre exemplu jambonul „Pădurea Neagră”, găsit ieri cu mucegai, se vinde cu şase lei suta de grame, ceea ce face ca preţul unui kilogram să ajungă la 60 de lei, echivalentul a 14 euro.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite