Timişoara: Deschiderea Consulatului Onorific al Ungariei se face cu un spectacol fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Deschiderea Consulatului Onorific al Ungariei se face cu un spectacol fără precedent
Timişoara: Deschiderea Consulatului Onorific al Ungariei se face cu un spectacol fără precedent

Peste 500 de invitati din 17 tari au confirmat prezenţa la evenimentul de joi, 1 octombrie 2009, ora 18.30, la Opera Română din Timişoara.

Printre înalţii oaspeţi care vor păşi pe covorul roşu pentru a participa la „Seara chintesenţelor ungare” se vor afla reprezentanţi diplomatici acreditaţi la Bucureşti, membrii Corpului Consular din Timişoara, oficialităţi locale, autorităţi publice şi alte personalităţi din ţară şi din străinătate.

Pe scenă, alături de ambasadorul Republicii Ungare în Romania, Fuzes Oszkar
şi Zoltan Panczel, consul onorific al Republicii Ungare la Timisoara (foto), se va afla preşedintele Comisiei de Externe a Parlamentului Republicii Ungare, Nemeth Zsolt.



La eveniment vor participa  înalţi reprezentanţi ai Ordinului Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta -  Federaţia Prioratelor Autonome: Eminenţa Sa Contele Sir George Popper, locotenent general al ordinului, Contesa Lady Anna Popper, Excelenta Sa Sir Dr. Nagy Karoly Andras, ministrul de externe al statului cavaleresc.

image

Spectacol cu Experidance

Invitaţii vor avea parte de un spectacolul special „Esenţe”, oferit  de trupa de renume Experidance (foto). Prezenţi pe scena timişoreană cu un echipament de 350 milioane de forinţi, artiştii maghiari vor prezenta una dintre piesele de rezistenţă ale repertoriului lor. Ei au susţinut peste 1.300 de spectacole cu casa plină în toată Europa, urmărite de peste 900.000 de spectatori.

image

Specialităţi culinare maghiare
 
Recepţia ce va fi organizată pe două nivele (în foaier şi în Holul cu Oglinzi ale Operei), le va oferi celor prezenţi ocazia de a savura delicatesele faimoase pentru arta culinară maghiara: plăcinta de Hortobagy, ficat de gâscă, jumări de gâscă, gulaş de pusta à la Koczka Gyuri bacsi.

Apreciata pălincă pe pat de fructe va fi vedeta unei demonstraţii gastronomice spectaculoase, dar vor putea fi degustate şi alte băuturi specifice: pălinca de pere, de caise cu miere şi Unicum.
O seară a chintesenţelor maghiare nu ar fi completă fără cele mai renumite vinuri ungureşti, precum Tokai şi Egri Bikaver.


 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite