Constructorii de pe autostradă, penalizaţi pentru întârzieri: „Nici la şeş nu puteţi termina o lucrare la timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au venit astăzi în Timişoara, în interes „de partid”, dar au vizitat şi autostrada Arad-Timişoara. Tronsonul ar fi trebuit dat în circulaţie la sfârşitul lunii iulie, ceea ce nu s-a întâmplat. Emil Boc a cerut penalităţi. 

Lucrările la autostrada Arad-Timişoara costă 270 de milioane de euro, dintre care 200 de la Banca Europeană pentru Investiţii şi 70 de la Guvern. Potrivit proiectului, tronsonul ar fi trebuit dat în circulaţie la sfârşitul lunii iulie, dar asta nu s-a întâmplat. „Stadiul fizic al lucrării este de 83 la sută. În 15 decembrie vrem să dăm drumul circulaţiei”, a spus reprezentantul constructorului, Rogelio Strabate. „Este foarte târziu raportându-ne la termenul de iulie pe care l-aţi avut. Dacă nici aici, unde e şes nu puteţi termina o lucrare de timp ce să zică cei care au de făcut viaducte sau alte lucrări de artă inginerească. Până când să tot venim şi să vedem întârzieri?”, a tunat Emil Boc. 

"Vi se pare că nu aplicăm penalităţi?"

Premierul a cerut penalizări, iar potrivit ministrului Anca Boagiu, acestea sunt de „0,01 la sută pe zi până la atingerea a 10 la sută din valoarea totală a contractului”. Întrebată dacă vor fi întradevăr aplicate amenzile de întârziere pe Timişoara-Arad, Anca Boagiu a răspuns categoric. „Vi se pare că a existat vreun contract unde nu am pus în aplicare penalităţile dacă au fost întârzieri. Chiar zilele trecute au fost penalităţi de 65 de milioane pe proiectele de cale ferată”, a spus Boagiu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite