Constructorii şi afacerile din domenii conexe încep să simtă o schimbare în bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţii tehnice, materiale şi idei deosebite la expoziţia din mall, la care participă peste 40 de firme din diverse domenii. Aceştia îşi pun pe tarabe soluţii inedite pentru ca cei care se încumetă să îşi cumpere casă nouă sau doresc să facă reamenajări în apartamente.

Firmele din domeniul construcţiilor, cele de mobilier, decoraţiuni, finisaje, instalaţii, climatizări, izolaţii sau amenajări peisagistice îşi aduc oferta la expoziţia “Totul pentru casa ta”, în cea mai grea perioadă a imobiliarelor şi afacerilor conexe. Dezvoltatorii imobiliari susţin că, deşi trec printr-o etapă dificilă, piaţa începe să se dezgheţe. Cele mai căutate sunt apartamentele noi în blocuri de patru etaje. “Sunt căutate blocurile acestea, care sunt o combinaţie între vechile blocuri şi vile. Au patru etaje şi 20 de apartamente cu 2,3 sau 4 camere. Toate sunt dotate decent. Au panouri solare, sisteme de alarmă şi parcare”, a declarat Doina Focşa, consilier de marketing. Preţul pentru un apartament cu două camere, de 54 metri pătraţi, este în jurul sumei de 50.000 de euro, iar unul cu trei camere ajunge la 80.000 de euro.

Încălzire prin pardoseală

Inedit în zona de Vest este noul sistem de încălzire prin pardoseală, extrem de răspândit în ţările scandinave. Soluţia este oferită de o firmă din Coreea de Sud, unic producător al acestui tip de instalaţie, care este cu 30 la sută mai economică. Sistemul permite căldurii să vină de la picioare, pe când în toate celelalte sisteme aerul cald se ridică. “Acestea sunt nişte benzi de grafit între folii de plastic. Cel cu aliaj metalic se poate monta şi sub gresie, marmură sau piatră. În occident se încălzesc astfel pistele de aeroport, gări, staţii de autobuz sau scări”, a spus Ştefan Soare, administrator.

Una din firmele de parchet acceptă şi un troc inedit. Constructorii unui bloc care doresc să aibă toate apartamentele cu parchet de cea mai bună calitate, pot plăti cu un apartament.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite