Consiliul Local Timişoara este obligat din nou de judecători să aprobe o construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali sunt nemulţumiţi când trebuie să voteze din obligaţie
Consilierii locali sunt nemulţumiţi când trebuie să voteze din obligaţie

O firmă din Timişoara a depus o documentaţie pentru ridicarea unei pensiuni în zona Lidia. Direcţia de Urbanism a Primăriei Timişoara nu a aprobat construcţia. Proprietarul a dat primăria în judecată, iar Curtea de Apel Timişoara a dat o sentinţă prin care obligă Consiliul Local să aprobe construcţia.

Procedurile de autorizare au început în urmă cu doi ani şi jumătate. Firma SC Conimar Company S.R.L. a depus documentaţia pentru eliberarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).

Potrivit reprezentanţilor primăriei, documentaţia nu a fost aprobată pentru că beneficiarul nu a vrut să cedeze o porţiune de teren pe care municipalitatea intenţionează să construiască un drum. „Din punct de vedere urbanistic, documentaţia nu a întrunit condiţiile conform legislaţiei, necorelând interesele generale ale colectivităţii locale cu interesele particulare în valorificarea terenului”, arată raportul Direcţiei de Urbanism.

Proprietarul a acţionat primăria în instanţă şi a obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă care obligă primăria să aprobe construcţia. Dacă municipalitatea nu pune sentinţa în aplicare este obligată să plătească o penalizare de 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

În acest an au mai existat două cazuri în care consilierii locali au fost obligaţi să aprobe construcţii pentru care Direcţia de Urbanism a Primăriei Timişoara nu şi-a dat acordul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite