Un consilier judeţean din Timiş are dosar penal după ce a refuzat să fie testast cu etilotestul şi recoltarea de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră a organizat noaptea trecută o razie ca să-i prindă pe şoferii beţi. Oprit de poliţie, consilierul judeţean Leontin De Maio a refuzat să fie testat cu etilotestul şi nici la spital nu a acceptat să îi fie prelevate probe de sânge.

Consilierul judeţean, care a fost şi director adjunct la Aeroportul Timişoara, a refuzat cu vehemenţă ca oamenii legii să se atingă de el, chiar dacă cei din urmă bănuiau că omul politic se află sub influenţa alcoolului. El a fost tras pe dreapta sâmbătă dimineaţă, la ora 5.20, pe bulevardul Regele Ferdinand. "La solicitarea poliţiştilor să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, unde, în prezenţa medicilor, de asemenea a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. Conducătorului auto i-a fost întocmit un dosar penal pentru refuz de recoltate de probe biologice", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Ca urmare a dosarului penal, Leo de Maio riscă să petreacă între şase luni şi trei ani în închisoare sau să se aleagă cu o amendă pentru refuzul testărilor. În perioada următoare, poliţiştii spun că vor continua acţiunile de prevenire precum şi alte activităţi menite să conştientiza participanţii la trafic de importanţa respectării normelor rutiere. Contactat telefonic, consilierul judeţean nu a răspuns la apelul ziariştilor de la "Adevărul de Seară".

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite