Consilier local, lider al comunităţii neoprotestante din Timişoara, arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beniamin Ursu, consilier local în comuna timişeana Ghiroda, a fost apelat, în anul 2007, de un om de afaceri timişorean pentru facilitarea unei întabulări mai rapide a unei clădiri în Timişoara. Pentru ajutorul de care urma să beneficieze, afaceristul i-a oferit liderului neoprotestat 7.000 de euro. La trei ani de la plata banilor, reîntors în ţară, afaceristul a descoperit că a fost înşelat, astfel că a organizat alături de po

În anul 2007, Beniamin Ursu era unul dintre reprezentanţii PD-L în Consiliul Local Timişoara. În acelaşi timp, îndeplinea şi rolul de lider al comunităţii neoprotestante din oraşul de pe Bega. Politicianul a primit cei 7.000 de euro, după care omul de afaceri a plecat din ţară. Întors trei ani de zile mai târziu în Timişoara, afaceristul denunţător a avut surpriza să descopere că Beniamin Ursu nu s-a ţinut de cuvânt.

La începutul lunii iulie, omul de afaceri s-a reîntâlnit cu consilierul local, care de data aceasta reprezenta interesele comunei Ghiroda, aşezare aflată la periferia Timişoarei. Afaceristul l-a luat la întrebări pe cel denunţat, care a motivat că au apărut nişte complicaţii. Beniamin Ursu a mai cerut încă 1.000 de euro, iar câteva zile mai târziu, în momentul în care primea în mână un plic cu banii promişii, angajaţii Direcţiei Generale Anticorupţie îl încătuşau pe politician.

"Persoana denunţată a fost arestată pentru 15 zile, dar a depus recurs la Curtea de Apel Timişoara. Principala acuzaţie împotriva persoanei denunţate face referire la traficul de influenţă", a spus Simona Dobra, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Timiş.

Comunitatea neoprotestantă din Timişoara a refuzat să comenteze incidentul, în timp ce liderii filialei locale a PD-L Timiş s-au rezumat să spună că aşteaptă un verdict final din partea instanţei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite