Conflict de muncă rezolvat cu succes prin Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză economică, tot mai mulţi oameni apelează la Avocatul Poporului, care nu percepe niciun onorariu. Un astfel de caz a fost al unui angajat care a reclamat abuzul angajatorului. Prin intervenţia Avocatului Poporului, problema a fost rezolvată cu succes.

Disperat că a fost batjocorit de angajator cu „binecuvântarea” instituţiilor statului, un timişorean a apelat la Avocatul Poporului pentru rezolvarea problemei. Mai exact, omul a depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, prin care sesiza că angajatul refuză să-i elibereze cartea de muncă, dar şi că i s-a întocmit contractul de muncă în luna octombrie, deşi s-a prezentat la serviciu în luna septembrie.

Abuz, trecut cu vederea de ITM

Angajaţii ITM au verificat firma, dar au nu au constatat abuzurile angajatorului. Disperat, omul s-a adresat Avocatului Poporului, care a sesizat la rândul său ITM, aducând argumente prin care a arătat abuzul. Inspectorii ITM au verificat a doua oară firma şi au constatat ilegalitatea. „Angajatorul a fost sancţionat contravenţional şi a fost dispusă măsura cu termen obligatoriu de realizare, de a încheia şi înregistra la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, contractul individual de muncă al petentului pentru perioada 25.09.2008-19.10.2008”, a explicat Avocatul Poporului, Roxana Marcu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite