Timişoara: (UPDATE) Conducerea Poliţiei Rutiere „decapitată” de shaorma (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful poliţiştilor şi doi ofiţeri din conducerea instituţiei au ajuns în perfuzii pentru că au mâncat shaorme cu ingrediente alterate. 

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Studenţii au ajuns la spital după ce au mâncat shaorma

Două shawormerii au fost închise de inspectorii de sănătate publică

Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, subcomisarul Florin Bolbos, a stat trei zile în perfuzii, după ce a mâncat o shaorma stricată, vineri, altăuri de alţi ofiţeri din conducerea instituţiei.

„Am stat trei zile în perfuzii. A adus un coleg de mâncare, dar nu ştiu dacă chiar de la asta ne-am îmbolnăvit. Eu cred că am enterocolită. Trei zile am fost la Urgenţe. Stăteam câteva ore în perfuzii. Sunt la regim şi am slăbit patru kilograme. O să revin marţi la lucru, pentru că am avut câteva zile de libere”, a spus şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

Florin Gârbaci, ofiţerul din conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere care a primit mâncarea, are şi el probleme de sănătate. El a făcut mai multe drumuri la spital.

Colegul său, comisarul şef Marcel Crăciunescu, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, care a luat masa împreună cu colegii, a avut şi el probleme de sănătate.

În total, peste 62 de persoane au ajuns la spital în ultimele zile pentru că au mâncat shaorma de la un magazin din Complexul Studenţesc DIN Timişoara. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Timiş are sediul în aceeaşi clădire cu Poliţia Rutieră Timiş, însă inspectorii OPC au aflat abia luni despre cazurile de la Urgenţe.  

Bombă sanitară la shaormă şi kebab

Peste 80 de persoane au avut probleme medicale după ce au consumat shaormă şi kebab din Complexul Studenţesc şi Complexul „Euro”. Numai puţin de 18 oameni au necesitat internare pentru cel puţin 48 de ore, prezentând dureri abdominale, vărsături şi febră. „Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică, întoxicarea în masă s-a produs săptămâna trecută, în zilele de miercuri sau joi, când oamenii au consumat shaormă şi kebab. Majoritatea nu au fost cazuri severe. Majoritatea celor care au venit sunt tineri. Mai puţini copii şi adulţi”, a declarat Vochiţa Lăzureanu, medic la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. O parte din cei internaţi au fost deja externaţi.

300 de kilograme de carne distruse

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului s-a sesizat, ieri, în urma unui e-mail primit de la unul dintre cei care au avut probleme după ce au mâncat shaormă în Complexul Studenţesc. Inspectorii OPC au controlat şapte shaormerii, unde au găsit o serie de nereguli. „Comercianţii nu au putut să ne prezinte documentele de provenineţă ale cărnii şi certificatele de calitate. Am dispus distrugerea a peste 300 de kg de carne, chiar dacă ele nu erau stricate”, a declarat Cristian Anton, şeful OPC Timiş. Cea mai mare amendă dată de inspectori este în valoare de 8.000 lei, unei societăţi comerciale din „Complex”. 


Conform spuselor lui Cristian Anton, aprovizionarea shaormăriilor din Complexul Studenţesc sunt făcute de o firmă din Bocşa, care, o dată pe săptămână aduce marfă pentru toate societăţile comeriale din zonă. „Am descoperit această firmă din Bocşa, care aduce marfa. Am trimis o adresă colegilor din Caraş-Severin, să verifice furnizorul”, a mai spus Anton.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite