Condamnaţi la închisoare pentru afaceri ilegale cu statul: acte falsificate pentru licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Terescu şi Mihail Panaitescu, foşti directori ai ICM Timiş, au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare pentru că au vândut ilegal Primăriei Timişoara ştrandul Heaven. Cei doi directori au fost găsiţi vinovaţi şi pentru falsificarea unor acte pentru câştigarea unei licitaţii organizate de regia de apă şi canal Aquatim.

Curtea de Apel Timişoara a emis la sfârşitul săptămânii trecute sentinţa prin care Terescu şi Panaitescu sunt condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare. Magistraţii de la Curtea de Apel au menţinut practic sentinţele date la instanţele inferioare, Judecătoria Timişoara şi Tribunalul Timiş.

În perioada 1995-2003, Ion Terescu a ocupat funcţiile de director tehnic, respectiv director general al societăţii SC ICM Timiş SA. În această calitate, cei doi au vândut baza sportivă de lângă stadion Primăriei Timişoara, dar în loc ca banii să fie viraţi în contul firmei proprietare, cei doi au indicat contul societate ICM Banat, firmă căpuşă înfiinţată de cei doi pentru a realize escrocheria. Prin alte şmecherii birocratice, Panaitescu şi Terescu au reuşit să devină acţionari majoritari ai societăţii, ajungând să aibă toată puterea de decizie.

Falsuri pentru licitaţie


Cu firma „căpuşă” pe care au înfiinţat-o, cei doi s-au înscris la  o licitaţie organizată de Aquatim pentru atribuirea unei lucrări. „În vederea obţinerii frauduloase a unor contracte cu Aquatim Timişoara, inculpaţii au luat hotărârea să falsifice documentaţia necesară la licitaţie”, arată un document judiciar. Pentru a câştiga licitaţia, firma escrocilor trebuia să aibă mai mulţi angajaţi şi o cifră de afaceri mare. Un document de la ITM Timiş atesta că societatea are o medie de 0,67 persoane. Pentru a îndeplini condiţiile cerute la licitaţie, Mihail Panaitescu a falsificat documentul şi a adăugat în faţa ciferi „0”, cifra „1”, rezultând o medie de 10,67 angajaţi. „Deocumentul astfel falsificat de inculpatul Panaitescu este folosit la Aquatim cu ocazia licitaţiei”, arată un act judiciar. Documentul nu specifică dacă  licitaţia a şi fost câştigată.

VEZI AICI ce spune avocatul lui Panaitescu şi Terescu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite