Concurs de culturism sub semnul crizei: Sportivii de abia au bani de bilet de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Libertăţii a adunat în anii trecuţi nume importante ale culturismului
Cupa Libertăţii a adunat în anii trecuţi nume importante ale culturismului

Tradiţionalul concurs de culturism şi fitness "Cupa Libertăţii - Memorialul Vasile Balmoş", ajuns la ediţia a 22-a, se va desfăşura sub auspiciile crizei economice. Evenimentul va avea loc, duminică, la Casa Studenţilor.

Cunoscutul promotor Florin Teodorescu a ţinut să menţină continuitatea concursului „Cupa Libertăţii- Memorial Vasile Balmuş”, chiar dacă recesiunea economică şi-a pus amprenta şi pe culturism. Cea de a 22-a ediţie a celei mai importante competiţi de culturism şi fitnes din vestul ţării se va desfăşura, duminică,  într-o nouă locaţie, la Casa Studenţilor.
Sala Olimpia era prea costisitoare. Criza economică ne afectează şi pe noi. Dar noua locaţie nu este o necunoscută pentru mine, am organizat multe ediţii la Casa Studenţilor şi înainte de revoluţie şi la începutul anilor 90”, a spus Florin Teodorescu.

Fără mari vedete

La competiţia de culturism vor participa sportivi din ţară, cât şi din Ungaria, Serbia şi Italia. Este pentru prima dată însă când nu vor mai avea loc demonstraţii susţine de mari nume ale culturismului. „Am încercat să aduc pe cineva. Am fost personal la Las Vegas, la concursul Mister Olimpia. Culturiştii au lăsat chiar din preţ, dar nu mai merge cu pomeni. Cu toate astea, am ţinut să organizăm acest concurs. Nu este uşor din cauza problemelor financiare. Şi sportivii români au probleme să îşi plătească biletul de tren”, a mai spus Teodorescu.

Printre sportivii care vor urca pe scenă se află însă şi un campion mondial. Este vorba de Lakatos Mihai, un sportiv de origine română care trăieşte de 20 de ani în Ungaria. „Îl vom avea invitat şi pe Bella Lati, un alt mare sportiv din Ungaria, care vine la Timişoara ca spectator, nu va intra în competie”, a mai spus organizatorul evenimentului.

Culturism la Lugoj

Săpătămâna culturismului din Timiş va începe cu concursul „Clasic Florin Teodorescu”, de la Lugoj. Evenimentul va avea loc, sâmbătă, de la ora 18.00, în sala Teatrului „Traian Grozăvescu”. Pe lângă concursul open, vor avea loc secţiuni pentru master, fitness şi, o noutate, un concurs de modele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite