Timişoara: Concurs de căţărări şi curaj pe stânci în Munţii Şureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Concurs de căţărări şi curaj pe stânci în Munţii Şureanu
Timişoara: Concurs de căţărări şi curaj pe stânci în Munţii Şureanu

Probele de alpinism şi cele de turism montan îi  atrag pe cei mai mulţi dintre participanţii care vor să-şi dovedească forţele şi curajul.

Concursul de turism montan „Kogaion” începe săptămâna viitoare, în Munţii Şureanu. Trofeul este organizat, anual, începând din 1990 de Asociaţia de Turism „Kogaion” Orăştie. Competiţia se va desfăşura în zona Cioclovina-Ponorici-Fundătura Ponorului.

Alpinism şi orientare turistică

Sosirea participanţilor, înscrierea, formarea echipelor şi pregătirea ordinii de concurs se vor face vineri, în tabăra din apropierea intrării Peştera Cioclovina Uscată, în amonte de satul Cioclovina. Concursul va începe cu un traseu de regularitate, o probă de alpinism pe stâncile muntelui, iar apoi vor urma probele de orientare turistică şi cele teoretice. Seara se va încheia cu un foc de tabără.

Maşinile pot urca până în zona locului numit ,,La Garaje”. Tabăra este situată la aproximativ 25 de kilometri de Călan. De la locul de parcare al autovehiculelor, până la tabără trebuie parcurşi circa doi kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei „Kogaion”, Călin Herţa, afirmă că traseul de concurs durează şase ore şi cuprinde punctele Peştera Ponorici, Fundătura Ponorului, Troianul Dacic şi Peştera Cioclovina cu Apă. Organizatorii le recomandă participanţiilor care vor tranzita localitatea Orăştie, pentru a scurta din drum, să încerce traseul alternativ DN7 – Orăştie, DJ 668, Turmaş-Tămăşasa-Dîncu Mare-Valea Sîngiorgiului-Călan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite