Verdi şi Mozart într-o mănăstrire ortodoxă de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica Banatul va susţine, duminică, 9 mai, în premieră mondială, un spectacol într-o mănăstire ortodoxă.Mii de melomeni sunt aşteptaţi să ia parte la un eveniment unic.

Concertul de la Mănăstirea Timişeni-Şag face parte din ciclul evenimentelor organizate de Filarmonica Banatul în spaţii neconvenţionale. După spectacolele de pe Bega, de la Pădurea Verde, de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, cel din faţa Catedralei, din Peştera Româneşti, ori cel de pe şantierul de la Drumuri Municipale, a venit rândul unui concert într-o mănăstire. Evenimentul va avea loc pe 9 mai, de Ziua Europei, la Mănăstirea Timişeni-Şag. „Este un concert în premieră mondială. Nu au mai avut loc asemenea concerte într-o mănăstire ortodoxă. Acesta face parte din planul meu de a duce muzica în locuri neobişnuite, mai puţin accesibile. Am locaţii pe şapte ani de acum, dar le voi ţine secret”, a declarat Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.



Peste 200 de artişti pe scenă

Pregătirile de la mănăstire sunt în toi pentru concertul de duminică. Se nivelează curtea şi drumul cu nisip şi pietriş, se montează scena şi mii de scaune. Organizatorii dispun de 4.000 de scaune. În seara spectacolului, care va începe de la ora 20.00, vor urca pe scenă peste 200 de artişti: 100 de muzicieni, 60 de corişti, 50 de copii, opt solişti. Irina Iordăchescu, de la Bucureşti, laureata cu premiul Maria Callas, va fi una din vedetele serii. Dirijorul spectacolului este maestrul Gherorghe Costin.

image

Printre cei care îşi vor aduce aportul la concert se află şi două măicuţe, care cântă la toacă. „Vom începe cu o lucrare de Anton Pan, iar apoi urmează selecţii din lucrări de Verdi, Mozart şi Franck. Spectacolul se va încheia cu o selecţie din Simfonia a II-a, Învierea, de Gustav Mahler”, a mai declarat Gârboni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite