Concert inedit de percuţie: vânătoare de feline în Argentina, pusă pe muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă instrumentele inedite, în concert nu vor lipsi nici cele de percuţie clasice
Pe lângă instrumentele inedite, în concert nu vor lipsi nici cele de percuţie clasice

Muzica clasică atrage tot mai greu ascultători tineri, însă artiştii care se încumetă să iasă din tipare pot câştiga cu siguranţă un public mai degrabă „tunat" pentru ritmurile lejere. Recitalul de percuţie „Poveşti în ritm de samba" promite să fie o astfel de surpriză pentru oricine are urechi să asculte muzică bună.

Susţinut de percuţionistul Filarmonicii „Banatul" din Timişoara, Doru Roman, concertul, programat pentru 21 februarie, va aduce în faţa publicului ritmuri energice, semnate de compozitori români, printre care Violeta Dinescu, Adrian Enache sau Lucian Meţianu. Ritmurile latine vor fi însă adevăratele vedete ale evenimentului.

Organizatorii promit un spectacol impresionant, pentru că se ştie că percuţia trezeşte toate simţurile şi este unul dintre cele mai apreciate instrumente muzicale. De exemplu, piesa compusă de Anatol Vieru, „Poveste", este transpunerea muzicală a aventurilor lui Ivan Turbincă. O altă compoziţie care va oferi culoare spectacolului este Yagua Ya Yuca, adică o vânătoare de tigri în pădurile argentiniene transpusă pe note muzicale.

Pe lângă piesele româneşti, vor fi interpretate şi melodii tradiţionale armeneşti.

Premieră pentru România

Invitaţi la acest concert inedit sunt Laura Roman, vioară, şi Cosmin Bălean, singurul muzician din România care cântă la duduk. Instrumentul a devenit cunoscut în Europa occidentală după ce a fost folosit pentru coloana sonoră a filmului „Gladiatorul", compusă de Hans Zimmer. Muzicianul timişorean va aduce în faţa publicului şi un instrument nou, Tav-Shvi, folosit pentru prima dată într-un concert în ţara noastră.

Concertul începe la ora 19.00, în Sala Capitol.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite