Concert umanitar pentru un copil care suferă de sindromul Down și de leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţul Alex are nevoie de ajutor
Micuţul Alex are nevoie de ajutor

Caylla, Malenna, Silviu Pașca, Muneer, Sign, Anastasia și Călin Lupu și Phaser vor cântă pentru Alex, un copil de patru ani, care are nevoie de ajutor. Concertul va avea loc joi, de la ora 21.00, la River Deck.

Un grup de artişti din Timişoara şi-au dat mâna pentru un concert umanitar, care va avea loc joi, în clubul River Deck. Biletul de intrare costă 10 lei, iar toţi banii se vor duce pentru ajutorarea lui Alex, un copil de 4 ani care s-a născut cu sindromu Down, iar apoi a fost diagnosticat cu leucemie.

Diana și Cristi Țurcanu, părinăţii lui Alex, nu s-au dat bătuţi în faţa acestei încercări şi au luptat de la început pentru copilul lor. Alex a avut o copilărie atent îngrijită de mamă, care a renunţat la profesie, și apoi de specialiști în kinetoterapie și pediatrie.

Evoluția lui Alexandru a fost excelentă, cu modificări minime față de un copil neafectat cromozomial”, spune medicul pediatru Mihai Gafencu, președintele Organizației Salvați Copiii Timiș.

O nenorocire nu vine niociodată singură

Nenorocirea a lovit însă din nou familia Ţurcanu. Alex a avut dureri la picioare, iar investigațiile au arătat că suferă de leucemie. Între timp, mama lui Alex, Diana, a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil. Un act de curaj, dar care solicită intens corpul unui om ce trece printr-o grea încercare.

Terapia agresivă citostatică a fost începută și Alex suportă stoic, dar greu, tatăl a plecat de la locul muncă și trăiesc din ajutorul de îngrijitor al mamei”, a mai spus Mihai Gafencu.

Micuţul Alex are șanse mari să se vindece de leucemie la vârsta aceasta, însă tratamentul cu citostatice este suportat de stat, iar familia lui au foarte mare nevoie de bani. Tocmai de aceea, Organizația Salvați Copiii, alături de mai mulţi parteneri, au organizat acest spectacol de caritate.

Cei care oresc să ajute familia Ţurcanu pot dona bani pentru micuț în contul deschis la BCR pe numele mamei sale, Diana Elena Țurcanu: cod IBAN : RO 89 RNCB 0551 0681 4863 0001.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite