Concert cu instrumente din fructe și legume VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Van Osselaer
Eric Van Osselaer

În cadrul Săptămânii Cafenelelor, care se va desfășura la Timișoara în perioada 21-26 aprilie, va avea loc un concert inedit susținut de belgianul Eric Van Osselaer.

Eric Van Osselaer este invitatul institutului francez din Timișoara. El va susține două ateliere, un masterclass și un concert, care va avea loc pe 26 aprilie în clubul Al-kimia.

Eric Van Osselaer s-a născut la Bruxelles, a locuit 10 ani în Irlanda, iar în 1999, după nașterea fiului său, a plecat în Australia. Susține primul concert pe bază de fructe și legume proaspete în 2004, la festivalul de artă sonoră City Sonics, la Monsa, în Belgia. După doi ani, CNN Europa, France Inter și Radio Canada devin interesate de el.

Din 2009 străbate Franța de la un capăt la altul pentru a-și susține concertele Orgabits.

Evoluția fructelor și a legumelor este legată la modul cel mai profund de a noastră, este direct legată de biodiversitate, mișcări comericale, producții locale, deșeuri și evoluția modului de consum, calitatea vieții, istorie și geografie. Le utilizăm în multe feluri și sub multe forme în viața cotidiană, iar acestea reprezintă una din legăturile noastre principale cu ciclul vieții”, spune Eric Van Osselaer.



Artistul, care de-a lungul timpului a pictat, a sculptat fructe și legume, a emis sunete prin intermediul acestora, a introdus în 2006 un nou performance viu: concertul Orgbits, luterie și muzică din fructe și legume proaspete.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite