Legendarii rockeri de la Guns N' Roses, la 150 de kilometri de Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Axl Rose, legendarul solist de la Guns N Roses
Axl Rose, legendarul solist de la Guns N Roses

Celebra trupă americană Guns N' Roses este cap de afiș la Festivalul EXIT de la Novi Sad, care se desfășoară în perioada 12-15 iulie. New Order, Gossip, Richie Hawtin sau Wolfmother vor mai urca pe scena din fortăreața Petrovaradin

Festivalul EXIT de la Novi Sad face parte deja din calendarul bănățenilor iubitori de muzică bună și concerte live. Festivalul din Serbia a luat ființă în anul 2000 și a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri în aer liber din Europa. Concertele se țin într-o locație pitorească, în fortăreața Petrovaradin, construită pe malurile Dunării.

Capul de afiș din 2012 este renumita formație californiană Guns N' Roses, care a confirmat participarea la festivalul din provincia autonomă Vojvodina. Legendarii rockeri, în frunte cu Axl Rose, vor urca pe scena mare a Festivalului EXIT pe data de 14 iulie.



Guns N' Roses și-a câştigat popularitate în întreaga lume la sfârșitul anilor '80 şi începutul anilor '90. Ei au vândut peste 150 de milioane de discuri în întreaga lume. “Sweet Child O' Mine”, „November Rain”, „Paradise City”, „Knockin on Heavens Door”, „Don t Cry” sau „Welcome to the Jungle” sunt câteva titluri care nu mai au nevoie de cuvinte. În aprilie 2012, Guns N' Roses va fi acceptată în Rock and Roll Hall of Fame.



La Festivalul EXITdin acest an și-au mai confirmat prezența trupe precum New Order, Gossip, Richie Hawtin sau Wolfmother. Prețul unui abonament costă 260 lei, pe întreg festival.

A pornit ca o manifestare anti-Miloșevici


A început ca o rebeliune împotriva regimului lui Slobodan Milosevic, care de ani de zile ținuse Serbia izolată de restul lumii. În vara anului 2000, mii de tineri din Novi Sad s-au strâns în parcul de lângă Dunare unde au avut loc concerte, petreceri și alte spectacole artistice.

Au avut loc discuții și dezbateri în care tinerii și-au arătat opoziția față de naţionalismul, xenofobia, cenzura și represiunea regimului aflat la putere. Evenimentul a ţinut timp de 100 de zile, finalul culminând cu petrecerea intitulată "Mergi la Vot", care a avut loc cu o zi înainte de alegerile care au pus capăt regimului Milosevic.

Inspirați de entuziasmul produs de schimbările care aveau loc în țară, echipa din spatele primului EXIT a decis să continue și să facă din acest festival un eveniment cu adevărat important în regiune.

De-a lungul anilor, pe scena festivalului au urcat nume ca Moloko, Massive Attack, Cypress Hill, Goldfrapp, White Stripes, Fatboy Slim, Carl Cox, Pet Shop Boys, Scissor Sisters, Franz Ferdinand, The Cardigans, The Cult, Billy Idol, Him, Snoop Dogg, Ms. Lauryn Hill, The Prodigy, The Beastie Boys, CSS, Basement Jaxx, Robert Plant sau Groove Armada.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite