Timişoara: Datorii record pentru un bloc din inima Complexului Studenţesc(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Datorii record pentru un bloc din inima Complexului Studenţesc(GALERIE FOTO)
Timişoara: Datorii record pentru un bloc din inima Complexului Studenţesc(GALERIE FOTO)

O serie de imobile vechi din Timişoara, care găzduiesc sute de locatari, înregistrează datorii record, care cresc de la o lună la alta.

Unul dintre blocurile cu restanţe de top la plata datoriilor spre Retim este plin de studenţi, care stau în chirie în apartamente mici, despărţite de culoare întunecate, nerenovate de zeci de ani. Blocul care pare desprins dintr-o periferie este situat chiar pe bulevardul Eroilor de la Tisa, în plin Complex Studenţesc, foarte aproape de mall-ul care promite să se ridice la Abator.

Se judecă cu proprietarii

Proprietarii garsonierelor din blocul rău-platnic sunt greu de găsit, aşa că administratorii au fost nevoiţi să îi cheme în judecată pentru datoriile care se acumulează de la o lună la alta. Până acum, pentru cele 160 de apartamente din bloc s-a strâns o datorie de 28.100 de lei, care trebuie achitată companiei de salubrizare din Timişoara. „Ne judecăm cu proprietarii, pentru că apartamentele sunt închiriate şi taxele se strâng foarte greu”, a declarat Florin Stroe, administratorul blocului de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. „Pe timpul verii, studenţii sunt plecaţi, iar proprietarii apartamentelor, greu de găsit, ignoră datoriile care se tot acumulează”, a adăugat Stroe.

Blocurile de la periferie, candidate la datorii

Lista datoriilor acumulate de asociaţiile de locatari care ignoră plata datoriilor către Retim cuprinde sume de la 3.000, la 37.000 de lei. „De la căldură, apă sau curent, oamenii se pot debranşa, dar de la gunoi, nu, astfel că se adună datorii mari, care sunt recuperate cu greu”, a spus Livian Hotico, purtător de cuvânt Retim.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite