Comisia Europeană pentru Schengen verifică vămile din Timiş: „Nu e nimic sigur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontiera cu Serbia este monitorizată de camerele video
Frontiera cu Serbia este monitorizată de camerele video

Punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia sunt verificate astăzi de o comisie specială, care va decide dacă România intră în spaţiul Schengen sau nu. Raportul întocmit acum va fi penultimul, înainte de raportul care va fi întocmit pentru întreaga ţară.

Investiţiile de zeci de milioane de euro făcute la vămile din Timiş sunt verificate de Comisia pentru Schengen a Uniunii Europene. În această dimineaţă comisia a făcut verificări la Aeroportul „Traian Vuia”, urmând ca după amiază să meargă la punctele vamale de la Moraviţa. „Au pus o serie de întrebări la care li s-a răspuns. Au vizitat tot fluxul de circuit. Au verificat aparatura. La prima vedere au acceptat, nu au avut comentarii, dar asta nu înseamnă că raportul o să fie favorabil. Chiar dacă nu spun nimic la nivel declarativ, contează ce notează în raport. Nu e nimic sigur încă”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Tehnică de ultimă generaţie

Săptămâna trecută, vama Moraviţa a fost verificată şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care s-a declarat mulţumit de lucrări. Pe lângă lucrările efectuate la clădiri, punctele de frontieră s-au dotat şi cu echipamente de ultimă generaţie, cum ar fi staţii de amprentare, cititoare de paşapoarte, dar şi camere de supraveghere video. De asemenea, s-au cumpărat 26 de microbuze VW Transporter, 49 de jeep-uri Iveco Massif, 38 VW Passat, cinci audi A4 Quatro şi 16 ATV-uri. Autoturismele de la vămile din Timiş au costat peste 4,5 miliaone de euro. „La nivelul întregii ţări s-au investit 196 de milioane de euro pentru modernizarea punctelor de frontieră”, a spus chestorul-şef Marian Titulescu, şeful Departamentului pentru Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite