Comisarul de la Garda Financiară şi patronul încătuşaţi de DNA au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Timiş au decis în această dimineaţă că Marius Bulugean, comisar la Garda Financiară Timiş, şi patronul firmei Real Metromat Estate, Dorin Şionei, pot fi cercetaţi în stare de libertate. Procurorii DNA au declarat recurs.

Procurorii DNA Timişoara nu au reuşit să-i convingă pe judecători să îi aresteze pe cei doi inculpaţi acuzaţi de mai multe fapte de corupţie. Potrivit şefului DNA Timişoara, Tamaş Shiffbeck, judecătorii Tribunalului Timiş au decis în această dimineaţă că Bulugean şi Şionei pot fi cercetaţi în stare de libertate. „S-a respins propunerea noastră. Am declarat recurs”, a spus Şhiffbeck. Potrivit unui comunicat emis de procurori, comisarul Gărzii Financiare a luat bani de la diferite firme de şapte ori pentru a interveni pe lângă colegi să facă un control fiscal mai uşor, iar de cinci ori a acceptat foloase necuvenite.



„În perioada decembrie 2010 - aprilie 2011, inculpatul Bulugean Marius a primit de la inculpatul Şionei Dorin, în mod succesiv, diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi angajaţi ai instituţiilor cu atribuţii de control în domeniul fiscalităţii, în scopul denaturării actelor de control ce urmau să fie încheiate de acele persoane cu atribuţii de control sau în scopul aplicării unor sancţiuni orientate spre minimul prevăzut de lege, în ipoteza identificării unor nereguli în evidenţele contabile ale firmelor verificate. Cu fiecare ocazie, inculpatul Bulugean Marius lăsa impresia că are, raportat la funcţia pe care o deţine, capacitatea de a influenţa acele persoane cu atribuţii de control. Pe aceeaşi linie a dobândirii unor foloase necuvenite, inculpatul a acceptat primirea, de la o persoană interpusă, a unor bunuri fără a achita contravaloarea lor”
, au arătat procurorii. 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite